Gazetta otkriva scenarij za Serie A, koji bi Juventusu naslov donio za zelenim stolom, uz kontroverznu poruku: ”UEFA će se morati pokoriti koroni”

Foto: fah

Iako diljem Europe kreće ublažavanje mjera, s obzirom kako polako, ali sigurno, jenjava pandemija koronavirusa, u Italiji razmišljaju da se nogometna sezona prekine, bez da se nastavi na ljeto, barem tako piše Gazzetta dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, diljem Europe, osim u Nizozemskoj i Škotskoj, može se očekivati nastavak natjecanja u Italiji će ipak tako nešto ići puno teže i to uglavnom zato što su Talijani katastrofalno na samom početku odgovorili na pandemiju, koja je talijansku vlast zatekla nespremnom.  U Italiji, u zemlji u kojoj ima oko šezdeset milijuna stanovnika, zaraženo je oko 190 000 ljudi, što u postotku nije puno, međutim, Italija se teško nosila i još uvijek se teško nosi s posljedicama pandemije, umrlo je više od 25 000 Talijana. Gazzetta tako piše kako postoji  “prilična vjerojatnost da će Serie A krenuti putem koji su utabale Belgija i Škotska, a kojim se sprema i Nizozemska”.

Dio medija piše da će se UEFA ”morati pokoriti koroni”, što je u najmanju ruku kontroverzna poruka, čovjek se tako lako ne pokorava nikome, pa ni virusu, već se protiv neprijatelja bori, čak i ako je, kao u ovom slučaju, nevidljiv. Uostalom, ne treba dvojiti, čovjek će prije ili poslije pobijediti i koronvirus. No,vratimo se UEFA-i, kojoj se sasvim sigurno neće svidjeti ono što nameće kao mogućnost Gazzetta, a to je zapravo scenarij prema kojem bi se nogometna sezona 2019/20 proglasila završenom. Na osnovu situacije u trenutku prekida natjecanja proglasio bi se dekretom i prvak, tako bi Juventus za zelenim stolom osvojio, odnosno obranio, naslov, a na taj način podijelila bi se i mjesta u eurokupovima za iduću sezonu.

“UEFA ludi zbog takvih jednostranih odluka spomenutih nacionalnih liga i saveza, jer one su u suprotnosti s njenim preporukama da se sezona do kraja odigra tijekom ljeta, ali jasno je da će se i UEFA morati pokoriti odlukama nacionalnih vlada i višoj sili”, piše Gazzetta dello Sport te dodaju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zato u vodstvu Serie A razmatraju plan B. Njime bi prvak te sudionici Lige prvaka i Europa Lige bili klubovi koji su u trenutku prekida natjecanja držali mjesta koja vode u spomenute eurokupove.

Hoće li UEFA napokon ostvariti na neki način svoje prijetnje i pokazati da se svojih poruka drži, odnosno poslati da se čovjek ne pokorava nikome, ponajmanje bolesti, barem dok se boriti može?

Kako smo već spomenuli prvak bi za zelenim stolom postao Juventus, iako je prije prekida sezone imao tek bod više od drugoplasiranog Lazija, dok bi u Ligu prvaka išli već spomenuti Juventus i Lazio te Inter i Atalanta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Europsku ligu plasirali bi se  Roma i Napoli. Treći sudionik Europske lige iz Italije dobio bi se razigravanjem, a razigravali bi Milan, za koji igra hrvatski reprezentativac, Ante Rebić, koji kao sedmi drži poziciju na ljestvici koja vodi u Europa ligu, imaju i utakmicu više od Verone, koja je osma s bodom manje. Dakle, spomenuta dva kluba bi razigravanjem donijeli odluku, bila bi to, s obzirom na situaciju, povijesna utakmica. Ne toliko zbog borbe za plasman u Europsku ligu koliko zbog uvjeta u kojima bi se igrala.

Utakmica između Milane i Verona, ako bi se odigrala, bio bi povijesni presedan, obilježen i hrvatskim nogometašima, kako smo spomenuli Rebić igra za Milan, dok Veronu, u kojoj je Rebić bio na posudbi prije četiri godine, više nego uspješno vodi s trenerske klupe hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.