Gdje će se igrati utakmica odluke Vatrenih, Rujevica, Poljud, Maksimir? Reagirao i Damir Mišković!

Foto: fah

Još uvijek nije poznato gdje će se igrati odlučujuća utakmica hrvatske nogometne reprezentacije za plasman na Europsko nogometno prvenstvo. U opciji je Rujevica, koja prima jedva devet tisuća gledatelja, što je objektivno za jednu takvu utakmicu premalo, i Maksimir, na kojem se očekuje preko 30 000 gledatelja i sjajna atmosfera kakvoj smo nedavno svjedočili na Poljudu kada su Vatreni deklasirali Mađarsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali HNS je navodno poslao krovnoj nogometnoj europskoj asocijaciji ( UEFA ) zahtjev za promjenom domaćinstva utakmice Hrvatska – Slovačka koja se 16. studenoga trebala igrati na Rujevici.

Zasad o tome službena obavijest iz HNS-a nije pristigla na Rujevicu, a navodno je i Poljud bio u igri, no, ispriječili su se organizacijski problemi. Zanimljivo, unatoč medijskim napisima s čelnicama Rijeke nitko još uvijek nije razgovarao niti je Riječanima na bilo koji način službeno poručeno da se utakmica odluke neće igrati u trećem po veličini hrvatskom gradu. Svi oni koji vide zavjeru protiv Rijeke, a u korist Zagreba i Maksimira, ovog puta nisu u pravu. Naime, ispred svega bi trebao biti interes hrvatskog nogometa, u što se svi zaklinju, a što od plasmana na novo veliko natjecanje hrvatske nogometne reprezentacije može biti važnije? Važno je da što veći broj navijača dođe uživo u odlučujućih devedeset minuta bodriti Vatrene, gdje god da se igralo.

Naravno, razumljivo je tinjajuće nezadovoljstvo Riječana, koji su, kako pišu pojedini hrvatski mediji pretvarajući sve u dramu uoči odlučujućih devedesetih minuta Vatrenih, razočarani neslužbenim najavama koje navodno dolaze iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirao je i predsjednik HNK Rijeke, Damir Mišković, koji je između ostaloga rekao:

”Ja sam predsjednik Rijeke, dopredsjednik Saveza i član IO HNS-a, a o tome mi nitko još nije rekao ni ‘a’. Ne znam otkuda se u javnost lansiraju te informacije, ali znam na kojem se mjestu jedino o tome može raspravljati. Na Izvršnom odboru HNS-a.

Dakle, da bi se mijenjao grad domaćin to mora ići na IO da vidimo je li to uopće istina, a ako jest da vidim čiji je to prijedlog i čime se argumentira…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, Mišković je dao naslutiti da ne bi bio prezadovoljan eventualnim promjenom domaćinstva.

Međutim, čelnik Rijeke tvrdi kako je interes hrvatskog nogometa iznad svega.

”Normalno da želimo reprezentaciju u Rijeci, počašćeni smo svaki put kad su “vatreni” kod nas. Osim toga, dogovor da Slovačka igra na Rujevici je logična posljedica dogovora da Hrvatska neće igrati na samo jednom stadionu. A sve je to dogovoreno na Izvršnom odboru pa se jedino tamo odluke mogu i mijenjati ako je razlog promjeni opravdan”, zaključio je Mišković u razgovoru za portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.