Giro d’Italia: Francuz Demare brži u sprintu od Talijana Vivianija

epa04744924 Italian rider Davide Formolo of Team Cannondale-Garmin celebrate as he crosses the finish line to win the fourth stage of the 98th Giro d'Italia cycling tour over 150km from Chiavari to La Spezia, Italy, 12 May 2015. EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Francuski biciklist Arnaud Demare (Groupama-FDJ) bio je najbrži u sprintu 10. etape Gira d’Italia, vožene od Ravenne do Modene u dužini od 145 km i tako stigao do svoje prve etapne pobjede na velikoj utrci po Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demare je u završnici utrke bio najodlučniji i pravovremenim ulaskom u sprint došao je do pobjede ispred domaćeg favorita Elie Vivianija (Deceuninck-QuickStep), a treći je bio Nijemac Ruediger Selig (Bora-Hansgrohe).

Ružičastu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu zadržao je Talijan Valerio Conti (UAE Emirates) s minutom i 50 sekundi prednosti pred Slovencem Primožom Rogličem (Jumbo-Visma), koji je još uvijek glavni kandidat za ukupnu pobjedu.

Ne posebno napetu ravničarsku etapu obilježio je pad u pripremi za završni sprint, iz kojeg je s popriličnim ogrebotinama izašao Nijemac Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), pobjednik dvije etape i vodeći u redoslijedu sprintera. Ackermann je zahvatio Seligov kotač i prvi se našao na tlu, a potom su uslijedili padovi nekolicine vozača, među kojima su najlošije prošli Talijani Matteo Moschetti i Simone Consonni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč padu Ackermann je zadržao vodstvo među sprinterima, ali sa samo jednim bodom više od Demarea.

U srijedu je na rasporedu 11. etapa, u kojoj će ponovno do izražaja doći sprinteri. Vozit će se 221 kilometar u dolini rijeke Po od Carpija do Novi Ligurea.

Giro d’Italia, 10. etapa (Ravenna – Modena, 145 km)
1. Arnaud Demare (Fra/Groupama-FDJ) 3:36:07
2. Elia Viviani (Ita/Deceuninck-QuickStep) isto vrijeme
3. Ruediger Selig (Njem/Bora-Hansgrohe)
4. Caleb Ewan (Aus/Lotto Soudal)
5. Giacomo Nizzolo (Ita/Dimension Data)
6. Davide Cimolai (Ita/Israel Cycling Academy)
7. Manuel Belletti (Ita/Androni Giocattoli-Sidermec)
8. Giovanni Lonardi (Ita/Nippo-Vini Fantini-Faizane)
9. Jasper De Buyst (Bel/Lotto Soudal) +0:02
10. Jacopo Guarnieri (Ita/Groupama-FDJ) +0:04

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni redoslijed
1. Valerio Conti (Ita/UAE Emirates) 39:44:39
2. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) + 1:50
3. Nans Peters (Fra/AG2R La Mondiale) 2:21
4. Jose Joaquin Rojas (Špa/Movistar) 2:33
5. Fausto Masnada (Ita/Androni Giocattoli-Sidermec) 2:36
6. Andrey Amador (Kos/Movistar) 2:39
7. Amaro Antunes (Por/CCC) 3:05
8. Valentin Madouas (Fra/Groupama-FDJ) 3:27
9. Giovanni Carboni (Ita/Bardiani) 3:30
10. Pello Bilbao (Špa/Astana) 3:32

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.