Goran Ivanišević najavljuje Wimbledon: Marin Čilić ispred Novaka Đokovića i Andy Murraya?

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač svih vremena, Goran Ivanišević, prognozirao je favorite za osvajanje predstojećeg Wimbledona, inače najpoznatijeg i najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu. Podsjetimo, Goran je u finalu Wimbledona igrao četiri puta, jednom mu je pošlo za rukom osvojiti turnir, sada već davne 2001. godine. Tada je Ivanišević s 30 godina bio praktički na kraju karijere, tenisači nisu u to vrijeme trajali dugo kao danas, kad Roger Federer ima oko 35 godina, a Ivo Karlović 38.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran smatra da su glavni favoriti za osvajanje Wimbledona Federer i Rafael Nadal, koji su prema njegovom mišljenju najbolji tenisači u povijesti, ali i najbolji u 2017. godini. Podsjetimo, Nadal je nedavno osvojio svoj deseti Roland Garros, dok je Federer prije nekoliko mjeseci slavio na Australian Openu.

“Nadal je u najboljoj formi, trenutno je najbolji igrač svijeta. Ako prođe prvi tjedan, vjerujem i da će osvojiti turnir”, rekao je Goran, iako je Nadal zapravo puno bolji na zemlji, veću dominaciju u Wimbledonu oduvijek je imao Federer, ali i Novak Đoković. Razgovorom za britanske medije Goran je iznenadio mnoge. Naime, Ivanišević smatra da je nakon Nadala i Federera prvi favorit Marin Čilić, dakle, i ispred Đokovića te Britanca Andy Murraya, danas prvog tenisača svijeta. Čilić je, podsjetimo, jučer poražen u finalu Queen’s Cluba od Feliciana Lopeza. Teško bi Lopez imao bilo kakve šanse protiv pravih Nadala i Federera u Wimbledonu.  Iako je Marin u dobroj formi poraz od igrača kao što je Lopez u Wimbledonu se ne bi smio dogoditi.

“Čilić igra dobro na travi, ali nitko o njemu uopće ne govori. Ima igru i samo je stvar mentaliteta kako će se nositi s pritiskom. Ako će nastaviti igrati agresivno, na jedini način kako može igrati, onda može biti jako opasan ovdje”, smatra Goran Ivanišević, koji je donedavno bio i trener Marinu Čiliću. Njihova suradnja rezultirala je osvajanjem US Opena prije tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je trenutno šesti tenisač svijeta, a prvog tenisača svijeta Andy Murraya Ivanišević stavlja odmah iza njega, na četvrtu poziciju kad su favoriti u pitanju. Podsjetimo Andy Murray u Queen`su je ispao od Jordana Thompsona. No, Murray je oduvijek odlično igrao na travi Wimbledona.

“U ovom trenutku Andy Murray je moj četvrti favorit. Izgubio je samopouzdanje i ne udara lopticu dovoljno dobro. Ovo govorim prema trenutnoj formi i načinu kako sada igraju, ali tko zna što se još može dogoditi? Prošle godine Murray je reternirao bolje, stavljao je sve pod pritisak i bio je agresivan. Danas je malo odsutan, a igrači vjeruju da ga mogu pobijediti. To je najgora stvar koja vam se može dogoditi. Više nije nedodirljiv”, tvrdi najbolji hrvatski tenisač svih vremena, koji je odmah iza Rogera, Rafe i Andya stavio Novaka Đokovića, prošlogodišnjeg pobjednika Wimbledona, koji je u finalu svladao Rogera Federera.

Stavimo ga na peto mjesto favorita. Ne igra onako kako je igrao prije pa moramo vidjeti u kakvoj će formi biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo za kraj, Marin Čilić prošle godine poražen je u četvrtfinalu Wimbledona nakon spektakularnog meča, koji je mogao, neki će reći i morao, dobiti, od Rogera Federera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.