Realiziran još jedan ‘hrvatski transfer’: Alen Halilović četiri godine u HSV-u

Foto: Twitter

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Alen Halilović (20) od četvrtka je i službeno novi član njemačkog prvoligaša Hamburger SV-a s kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Halilović je u HSV stigao iz španjolskog prvaka Barcelone. Iako je u Barcelonu stigao u ljeto 2014. iz zagrebačkog Dinama, za prvu je momčad katalonskog diva odigrao samo jednu utakmicu i to u osmini finala Kupa. U prvoj sezoni provedenoj u Barceloni odigrao je 30 utakmica za drugu momčad koja se natjecala u drugoj španjolskoj ligi, dok je prošlu sezonu proveo na posudbi u Sportingu iz Gijona za koji je u 32 utakmice postigao tri pogotka u Primeri.

Vrijednost transfera iznosi pet milijuna eura, a Barcelona je objavila kako je zadržala mogućnost otkupa Halilovićeva ugovora u sljedeće dvije sezone i to za 10 milijuna eura.

Halilović je bio na širem popisu kandidata za nastup na EURU u Francuskoj, ali ga izbornik Ante Čačić nije uvrstio na konačni popis od 23 igrača. Dosada je za “vatrene” sakupio osam nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.