Gvardiol: Pep mi je dobacio nekoliko riječi; Sosa: Mi smo favoriti skupine

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igra iduće godine u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrene u subotu čeka ogled protiv Walesa. Dvoboj se igra na Poljudu u subotu, s početkom u 20.45 sati. Brončane s posljednjeg Svjetskog prvenstva potom, 28. ožujka, čeka dvoboj protiv Turske, u gostima u Bursi.

Na današnjoj konferenciji za novinare bili su Joško Gvardiol i Borna Sosa.

– Sigurno da smo nakon uspjeha na SP-u zadovoljni kao kolektiv, ali uvijek ima prostora za napredak. Ja sam osobno mogao igrati ofenzivniji nogomet, ali kažem, na SP-u se igralo drugačije, protivnici su bili kakvi jesu, ali najbitniji je kolektivni uspjeh. Nadam se da ćemo u ove kvalifikacije isto tako dobro ući, rekao je Sosa.

Nagovijestio je lijevi bek Stuttgarta kako bi ovog ljeta mogao napraviti stepenicu više, a volio bi se okušati u Premier ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gvardiol je komentirao činjenicu da će vjerojatno postati najskuplji stoper u povijesti nogometa.

– To nije sigurno, ali vidjet ćemo. Ono što se priča u klubu, da nisu zainteresirani za prodaju ovog ljeta, ali i drugo ne bi imalo smisla. Treba sezonu završiti na najbolji mogući način, rekao je Gvardiol.

Kazao je da mu je Pep Guardiola nakon dvoboja sa Cityjem u Ligi prvaka dobacio nekoliko riječi, ali će ih zadržati za sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Borna Sosa komentirao je prvog protivnika Wales.

– Prva utakmica je uvijek bitna, treba otvoriti ciklus kvalifikacija na pravi način. Dobro je što igramo doma i što igramo protiv konkurenata za kvalifikaciju na Euro. Ali, kao što je izbornik i ranije rekao. Mi smo favoriti skupine i moramo se tako postaviti na terenu. Mi kao ekipa i država ne smijemo prihvatiti ništa drugo osim da se kvalificiramo, rekao je Sosa.

Ustvrdio je Sosa da su analizirali Wales i fokus je na njima.

– Drago nam je stadion već dugo rasprodan. To pokazuje koliko je svima stalo doći na utakmicu. Želimo ponovno doživjeti atmosferu kao protiv Rusije kada smo se kvalificirali na SP. Takvi trenuci se ne zaboravljaju, dodao je Sosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica su se složila kako je cilj za prve dvije utakmica – tri boda.

Gvardiol je kazao da mu je sasvim svejedno tko će mu biti partner na stoperskoj poziciji.

– Sasvim mi je svejedno. Ja se moram izboriti za svoju poziciju. Sa Šutalom se znam iz mladih dana, Erlića znam iz mlade reprezentacije, Vidu iz A reprezentacije. S kim god igrao, mislim da se dobro slažemo, rekao je mladi hrvatski branič te dodao da moraju držati fokus svih 90 minuta.

Upitan o Luki Vuškoviću, Gvardiol je rekao:

– Vidio sam za Luku i drago mi je da se tako razvija te se nadam da će se razviti u vrhunskog stopera. Ima sve da postane jedan od najboljih. Ima brata koji je napravio velike stvari. Ja mu ne trebam ni puno pričati, sve već zna. Bilo bi mi drago da danas, sutra zaigramo skupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sosa je rekao da se drugi igrače dive rezultatima hrvatske reprezentacije, posebno zbog naše veličine.

Gvardiol je dodao da bi volio poboljšati igru glavom te pozicioniranje na terenu te da se veseli atmosferi na Poljudu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.