Hajduk u golijadi svladao Osijek, sudac morao prekidati utakmicu

Nogometaši Hajduka zaključili su pretposljednje 35. kolo Prve HNL pobjedom nad Osijekom 4-2 na Poljudu. Splitska momčad tako je zaustavila niz od četiri utakmice bez pobjede gurnuvši Osječane korak bliže ispadanju u drugu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Bili’ su bez trenera Igora Tudora u golijadi lako riješili goste iz Osijeka na Poljudu, a u vodstvo su došli u 23. minuti preko Tina Svena Sušića, koji sjajno zabio s ruba kaznenog prostora.

Domaćin je do poluvremena imao prednost od dva gola nakon što je golmana Malenicu matirao Goran Milović, koji je u 38. minuti zabio prvi prvenstveni gol za Hajduk.

Prvih deset minuta drugog poluvremena obilježilo je pogrdno skandiranje Torcide na račun Hrvatskog nogometnog saveza, Davora Šukera i Zdravka Mamića zbog čega je glavni sudac Strahonja morao prekidati utakmicu dva puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon desetominutnog prekida Hajduk je poveo 3-0 u 72. minuti drugim golom Milovića, koji je zabio glavom. Osijek je smanjio preko Barišića tri minute kasnije, ali Kouassi je zabio za uvjerljivih 4-1 u 88. minuti. Počasni gol za goste dao je Cesarec u petoj minuti sudačke nadoknade.

Kolo prije kraja Hajduk na drugom mjestu ima 11 bodova manje od Dinama i osam od Rijeke, a Osijek će o prvoligaškom statusu odlučivati u izravnom okršaju s Hrvatskim dragovoljcem, a pobjedom bi sigurno izbjegli kvalifikacije za ostanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.