Hajka: Preko režimskih i Realu bliskih medija pritisak na suce uoči derbija protiv Barcelone

epa08770813 FC Barcelona's Lionel Messi (L) in action against Real Madrid's Casemiro (R) during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Real Madrid, traditionally known as 'El Clasico', at Nou Camp in Barcelona, Spain, 24 October 2020. EPA/Andreu Dalmau

U Realu su, kako smo već pisali, bijesni zbog suđenja na utakmici Barcelona – Valladoild 1:0. Naime, sudac utakmice Jaime Latre bio je, blago rečeno, naklonjen prema Barceloni, a što je razljutilo medije bliske Realu, poput Marce, ali i same ljude iz Reala. Svi oni, dakako, zaboravljaju što se kroz povijest događalo kad je u pitanju Real, odnosno zaboravlja se činjenica da je ipak Real najveći miljenik sudaca u Španjolskoj, kao režimski klub, dakako. Naravno, to nije opravdanje, a ni nikakva utjeha Valladolidu, za ono što se događalo sinoć na utakmici, kao što je sve ovo što radi Real preko ”svojih medija” zapravo pritisak na suce uoči velikog derbija koji bi mogao biti odlučujući i kad je naslov prvaka Španjolske u pitanju. Naime, trenutno prvo mjesto na ljestvici drži Atletico Madrid, Real je treći…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, kako smo već spomenuli, u Valladolidu – a posljedično i Madridu, jer Barca se bori za naslov upravo s madridskim klubovima Realom i Atleticom – bijesni su na Latreovo suđenje, a nekoliko odluka posebno strši.
Ruka, crveni, sumnjiv gol…

Prva se dogodila u 62. minuti kada je Jordi Alba igrao rukom u vlastitom šesnaestercu. Sudac se nije oglasio, nije ni pogledao VAR. Nakon utakmice pojavilo se dosta sprdnje na ovu situaciju, maštoviti fotošoperi Albu prikazuju kao košarkaša.

Zatim, kontroverzno isključenje u 79. minuti. Dembele je bio u naletu, a Oscar Plano ga je zaustavio taktičkim prekršajem, svjestan da će dobiti karton. Samo, nije očekivao da će on biti crvene boje. Igrači Valladolida protestirali su u nevjerici, nisu mogli vjerovati što se upravo dogodilo, prenosi portal gol.dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sudac nije bio pošten prema Valladolidu. To nije bio crveni. Srušio ga je, ali ne toliko grubo”, rekao je Andujar Oliver, bivši sudac i današnji sudački analitičar.

Pored toga, Oliver smatra i da je gol Barcelone bio neregularan.

“Bio je prekršaj Jordija Albe 10 sekundi ranije pri oduzimanju lopte”.
“Sudac je ozbiljno oštetio moju momčad”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu se oglasio čak i gradonačelnik, ujedni i vatreni navijač Valladolida Oscar Puente, koji je popratio utakmicu na objavama na Twitteru.

“Ovo je očigledna pljačka i neviđena sramota”, napisao je nakon prve situacije s Albom.

Lionel Messi u poluvremenu optužio suca koji je na kraju pomogao Barci: “To je nevjerojatno”

“Majko mila, kakva besramnost. Još je 0:0 u 80 minuta, tamo je 11 heroja blanquivioleta”, napisao je, a u istim je tonu nastavio i kada se javio u radijsku emisiju El Partidazo de COPE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još stojim iza svega. Ozbiljno su oštedili moju momčad. Sučev cilj bio je pomoći većoj momčadi kojoj nije išlo protiv manje. Ne znam radi li se tu o pritisku La Lige… Evidentno je da nije nevin u ovoj priči”, sipao je optužbe.

“Ako Barcelona postane prvak, bit će nemoguće zaboraviti ovu noć”, piše u sličnom tonu madridska i Realu bliska Marca.

Kao da se ovakve stvari u Španjolskoj nikad nisu dogodile i kao da je ”privilegirana” samo Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.