Harry Kane ostaje u Tottenhamu do 2022. godine: ‘Svi znaju koliko volim ovu momčad’

Foto: fah

Najbolji strijelac engleskog nogometnog prvenstva, 23-godišnji engleski reprezentativac Harry Kane potpisao je novi ugovor s matičnim klubom Tottenham Hotspurom u kojem će ostati do ljeta 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kane je prošle godine u dresu Tottenhama postigao 25 pogodaka, čime je postavio novi klupski rekord po broju pogodaka postignutih u jednoj premijerligaškoj sezoni, a bio je i jedan od četvorice igrača Spursa koji su našli svoje mjesto u najboljoj momčadi engleske lige za sezonu 2015/16.

Kane je prošao kroz Tottenhamovu nogometnu školu te prvi put zaigrao za seniorsku momčad u kvalifikacijama za Europsku ligu protiv škotskog Heartsa u kolovozu 2011. Od tada je odigrao 137 utakmica za Spurse u svim natjecanjima te postigao 70 golova.

“Ovo je sjajno. Svi znaju koliko volim ovu momčad i što osjećam za ovaj klub. Imamo odličnu, mladu momčad i klub se kreće u pravom smjeru”, rekao je 23-godišnji napadač za klupski internetski portal po potpisivanju novog ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kane je posljednji u nizu nogometaša koji su produžili vjernost klubu s White Hart Lanea, nakon što su to prethodno učinili Christian Erisken, Dele Alli, Kyle Walker, Danny Rose, Eric Dier i Harry Winks.

“To je odlična vijest za sve nas. Važno je da igrač bude fokusiran na igru i svakodnevni napredak. Dok traju pregovori, to može utjecati na igrača. Ne kažem da je to bio slučaj s Harryjem, ali sad se može fokusirati na treninge, napredak i na zabijanje golova”, rekao je menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino.

Odlični nastupi u dresu Tottenhama doveli su Kanea i do nacionalne momčadi za koju je debitirao u ožujku 2015. godine u dvoboju protiv Litve. Svoj debitantski nastup začinio je i pogotkom, a postigao ga je samo 79 sekundi nakon što je ušao u igru. Kane je bio članom engleske reprezentacije koja se nije proslavila na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Francuskoj, gdje su ‘Tri lava’ poraženi od Islanda (1-2) u osmini finala. Kane je u dosadašnjih 17 nastupa za Englesku postigao pet pogodaka, ali nijedan na Euru u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kane se nedavno vratio u momčad nakon sedmotjednog izbivanja zbog ozljede gležnja, a u posljednja četiri nastupa postigao je četiri pogotka.

Financijski detalji novog ugovora nisu objavljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.