HNS odlučio: Ako Hrvatska ne bude iz kvalifikacija izbačena protiv Bugarske, igra se na Poljudu

Utakmica 9. kola H kvalifikacijske skupine za plasman na Europsko nogometno prvenstvo 2016. između Hrvatske i Bugarske igrat će se 10. listopada ipak na stadionu Poljud u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je najvažnija odluka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza koji je u ponedjeljak poslije podne održao sjednicu u prostorijama HNS-a u Zagrebu.

Utakmica između Hrvatske i Bugarske ipak će se održati u Splitu unatoč izgredu sa nacističkim simbolom na travnjaku stadiona Poljud za vrijeme utakmice Hrvatska – Italija u petak, zbog kojeg je UEFA danas pokrenula disciplinski postupak.

Još uvijek se ne zna kakva će biti kazna Disciplinske komisije UEFA-e zbog incindenta na poljudskom stadionu, ali u HNS-u očekuju da bi, uz rigoroznu novčanu kaznu i utakmicu protiv Bugarske opet mogli odigrati pred praznim tribinama, a posebno strepe od mogućnosti oduzimanja bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon šest odigranih kola u H kvalifikacijskoj skupini Hrvatska ima 14. Italija 12, Norveška 10, Bugarska 8, Azerbajdžan 4 i Malta 1 bod, a kako do kraja natjecanja treba odigrati još četiri kola Hrvatska, ukoliko ne bude kažnjena oduzimanjem bodova, ima realne izglede osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode direktno na EP u Francusku.

Do kraja natjecanja u našoj skupini obabranike Nike Kovača očekuju tri gostovanja i utakmica s Bugarskom.

Prvo gostovanje je u Azerbajdžanu 3. rujna, a odmah nakon toga 8. rujna i u Norveškoj. Utakmica protiv Bugarske igrat će se 10. listopada u 20.45 u Splitu, dok će posljednji nastup u ovogodišnjim kvalifikacijama “vatreni” imati 13. listopada na Malti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni odbor HNS-a zaprimio je zaključke HNK Hajduka i proslijedio ih određenim komisijama koje će o njima dati svoj sud, a nakon toga će se ponovno raspravljati o zahtjevima Hajduka prema HNS-u, a donijeta je i odluka o kriterijima za imenovanje delegata i upute za obavljanje dužnosti delegata, te usvojeno izvješće o provedenom postupku za licenciranje klubova za natjecateljsku godinu 2015./16.

Usvojen je pravilnik o dopuni Pravilnika statusa igrača i registracijama. Najvažnija promjena je da se uvodi ograničenje broja ustupljenih igrača između klubova istog stupnja natjecanja, s time da se iz jednog u drugi klub može ustupiti najviše šest igrača.Izvršni odbor odobrio je sklapanje ugovora s Gradom Zagrebom o ulaganju u sportski centar Svetice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.