HNS oduševljen igrom hrvatskih reprezentativaca: Evo koliko su dobili od FIFA-e, spremaju premije za Vatrene

Foto: fah

HNS sprema posebne premije za hrvatske nogometne reprezentativce zbog uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije to nije bilo predviđeno, ali u HNS-u su oduševljeni rezultatima, pa su se odlučili na nagrade izvan premija koje se dijele iz novca koji HNS dobije od FIFA-e.

Nijemci su obećali svakom reprezentativcu 350.000 eura ukoliko obrane titulu, 125.000 za finale, a 75.000 za četvrtfinale. Ništa nisu morali isplatiti jer otpali su u skupini, napominju Sportske novosti.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je obećao igračima i stožeru 10 milijuna eura za naslov svjetskog prvaka, pet milijuna za finale, a pola milijuna za prolazak skupine, ali ni on se ne mora brinuti jer su već ispali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se kao država nije oglasila, a u HNS-u još ne izlaze s brojkama jer je Zlatko Dalić je prije Svjetskog prvenstva zatražio da se ne govori o novcu.

Kad su u pitanju premije FIFA-e – za plasman je FIFA dala HNS-u osam milijuna dolara, za pripreme 1,5 milijuna dolara. Za plasman u četvrtfinale daje dodatnih osam milijuna dolara, dakle 16 milijuna. Plus 1,5, HNS tako ima osiguranih 17,5 milijuna dolara, što je 15,03 milijuna eura. No, polufinale je 22 milijuna dolara, treće mjesto 24, finale 28, a naslov svjetskog prvaka 38 milijuna dolara, što je 32.630.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.