Hoće li bivši hrvatski izbornik Niko Kovač doista preuzeti Borussiju Dortmund?

Foto: fah

Prema pisanju njemačkih medija bivši hrvatski izbornik, Niko Kovač, kandidat je za klupu njemačkog nogometnog velikana, Borussije Dortmund, koja jedino, koliko – toliko, prati nedodirljivi Bayern u njemačkom prvenstvu. Nažalost, bivši trener Bayerna ipak nije jedini kandidat za klupu žutih iz Dortmunda. Posve razumljivo, ipak je Borussija klub koji je zanimljiv mnogim trenerima, s uvijek vrhunskim ambicijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u dosadašnjem dijelu trenerske karijere Kovač je u Bundesligi s velikim uspjehom vodio Eintracht iz Frankfurta, u finalu Kupa su pobijedili Bayern, nakon čega je Hrvat preuzeo kormilo najvećeg njemačkog nogometnog kluba svih vremena, osvojio i dvostruku krunu, no, tome unatoč dobio otkaz. Otkazu su kumovali neki njemački mediji, ali i dio čelnika klupa, poput Rummenieggea i Salihamidžića.

Pohvale Niki Kovaču uputio je i bivši igrač danas profašističke Crvene zvezde, koja nagrađuje ratne zločince, poput tzv. Kapetana Dragana, svojim dresovima, Dragoslav Stepanović, a koji je igrao i za reprezentaciju Jugoslavije. Stepanović (71) je vodio Eintracht i Bayer Leverkusen te s njima ostvario zapažene rezultate, a u karijeri je bio čelu i drugih klubova, grčkog AEK-a, Athletic Bilbaa. Stepanović je Kovača predložio Borussiji Dortmund te je pritom kazao:

”Čujemo se telefonski ili preko poruka s vremena na vrijeme. Niko Kovač je stvarno sjajna osoba i nadam se da neće pogriješiti kod odabira idućeg kluba. Pokazao je što može kada je osvojio tri naslova s dva velika kluba, a u Frankfurtu je dokazao i da zna raditi s mladim igračima i razvijati njihov potencijal. Borussia Dortmund ima jako puno mladih i darovitih igrača i čini mi se da je Kovač savršen za taj klub”, kazao je Stepanović, uz dodatak kako hrvatskog tenera pri odluci ne bi trebalo voditi srce. Naime, Kovač navodno ima ponudu Herthe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne bi bilo dobro da prihvati Herthinu ponudu samo zato što ga srce veže uz taj klub ili da pomaže nekome jer je povezan s tim klubom. Takve stvari obično ne završe dobro”, poručio je srpski trener.

Kako smo već spomenuli Kovač je kandidat za klupu Borussije Dortmund, no, nije jedini, njemački mediji, koji su ga i otjerali s klupe Bayerna, favoriziraju američkog trenera Jessea Marscha za nasljednika Luciena Favrea. Marsch je trenutno trener austrijskog RB Salzburga, a prošle je sezone bio pomoćnih Ralfu Rangnicku u Leipzigu. U Salzburgu je osvojio austrijski kup.

Inače, pod paskom američkog stručnjaka proigrao je i jedan od najvećih talenata europskog nogometa, norveški napadač Erling Braut Haaland, koji ima samo 19 godine i u tim je godinama postao jedan od najboljih napadača Europe, iako se u Njemačkoj, posebno u Muenchenu, s tom konstatacijom neće složiti. Mnogi će reći Robert Lewandowski je bolji, za klasu. Haaland je iz Salzburga prešao u Borussiju u kojoj se također prometnuo u glavnog napadača.  Baš iz tih razloga mnogi smatraju da je Marsch u prednosti ispred Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.