Hoće li Italija na Euru protiv Hrvatske zaigrati znatno oslabljena?

epa08177003 Inter's Nicolo Barella (C) celebrates with teammates after scoring the 2-1 goal during the Italian Cup quarter finals soccer match between FC Inter and ACF Fiorentina at the Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 29 January 2020. EPA/MATTEO BAZZI

Za desetak dana u Njemačkoj počinje Europsko nogometno prvenstvo, najveći je to nogometni spektakl godine na kojem će nastupiti i hrvatska nogometna reprezentacija. Srećom, zasad u redovima Vatrenih nema ozbiljnijih problema s ozljedama, oporavlja se Nikola Vlašić, a rutinski je odrađena i pripremna utakmica protiv Sjeverne Makedonije. Hrvatska je slavila 3:0 bez Luke Modrića i Joška Gvardiola, dvojice najbitnijih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barrela protiv Španjolske i Hrvatske?

Ne može se reći kako nema problema s ozljedama kad su u pitanju suparnici Vatrenih u grupnoj fazi, Podsjetimo, Hrvatska igra u jakoj skupini sa Španjolskom, Italijom te Albanijom. Euro počinje 14. lipnja, dan kasnije Hrvatska će u prvom kolu u Berlinu zaigrati protiv moćne Furije. Naravno, igrati će hrvatska i protiv Italije, prema svemu sudeći Talijani bi mogli na megdan Dalićevim izabranicima oslabljeni.

Naime, sjajni vezni nogometaš Intera Nicolo Barella pati od zamora bedrenog mišića, te je upitno da li će moći nastupiti na Europskom prvenstvu. Naravno, zasad svi, pa i sam talijanski izbornik, vjeruju da će sjajni veznjak biti spreman za Euro. Prema mnogima Barrela je zapravo ključni igrač Italije re Spalletti želi da igra već protiv Albanije na otvaranju Europskog prvenstva. Ako neće biti spreman za prvog, i po mnogima najslabijeg, protivnika na Euru nada živi kako će Barrela zaigrati u drugom kolu protiv Španjolca.

Mogući težak udarac talijanskim ambicijama?

Kako navode talijanski mediji neigranje Barrele na Euru bio bi težak udarac za ambicije Italije s obzirom kako se radi o vrhunskom veznom igraču od kojeg puno toga ovisi. Odigrao je za Italiju 53 utakmice, prije tri godine bio je ključni nogometaš u pohodu Talijana na vrh Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije nastupila na dva posljednja Svjetska prvenstva Italija ponovno ima moćnu reprezentaciju. Barrela je poveznica između napadačkog reda te obrane Italije zbog čega se i pojavila panika kod talijanskog izbornika. Naravno, ako je vjerovati talijanskim medijima.

Za Barrelu postoje dvije zamjene. Naime, to su Samuele Ricci i Nicolo Fagioli, međutim, talijanski izbornik ipak nije izgubio svu nadu. Na tako velikom natjecanju igra se čak i ”bez jedne noge” te se očekuje da će se veznjak Intera ipak oporaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.