Hoće li Ivan Perišić igrati u finalu Svjetskog prvenstva i čemu služe napisi u francuskim medijima?

Foto: fah

Pred vratima je finale Svjetskog prvenstva, u nedjelju od 17 sati počinju teći povijesne minute hrvatskog sporta. Hrvatska će se pokušati u finalu Svjetskog prvenstva revanširati Francuskoj za poraz u polufinalu prije 20 godina. Francuski mediji, kao i većina svjetskih medija, ističu prednosti Francuske te navode da su Francuzi veliki favoriti finala.  Istu priču uoči finala ”pjevali” su engleski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Hrvatska je platila cijenu fanatične borbenosti i činjenice da su Vatreni igrali u nokaut fazi tri utakmice zaredom produžetke, dok je Francuska uglavnom bez previše problema preskakala svoje protivnike. Redom su padali zaredom Argentinci, Urugvajci, Belgijci, koji su bili ravnopravan protivnik, ali se ipak sve završilo u ”regularnih” 90 minuta. No, to u finalu ne mora biti presudno.

Navodno jedan od junaka velike pobjede Vatrenih u polufinalu sjajni Ivan Perišić, kako pišu francuski mediji, neće biti spreman za finale, što bi bio u svakom slučaju veliki hendikep.  Navodno je Perišić nakon polufinala morao u bolnicu, ako je vjerovati francuskim medijima.

Međutim, iz našeg kampa dolaze ohrabrujuće vijesti, s Ivanom je sve u redu, no, još uvijek se ne zna hoće li biti 100 posto spreman za finale. Ivan Perišić je, kako pišu Sportske novosti, odradio normalno trening, obavio preglede te će biti spreman za finale protiv Francuza. Ako je ovo potonje istina može se reći kako na neki način francuski mediji vode neki oblik specijalnog nogometnog rata uoči finala.  Naravno, to se ne događa prvi puta na velikim natjecanjima i ne događa se samo Hrvatskoj.  Sjetimo se što su engleski mediji radili uoči polufinala SP-a Vatrenima ili što su sve engleski mediji radili Nijemcima uoči polufinala Europskog prvenstva 1996. godine.  Englezi su se te 1996. vratili u Drugi svjetski rat kako bi poljuljali njemačke redove, no, nisu uspjeli, ispali su nakon izvođenja jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točno je tek kako je većina hrvatskih nogometaša umorna, iz razloga koje smo na početku spomenuli, no, isto je tako točno da finale Svjetskog prvenstva nije obična utakmica, igra se makar sa jednom nogom. Umor bi trebao biti najmanji problem Vatrenima u finalu, koji u Rusiji trče kao u transu, što utakmica više odmiče to su naši reprezentativci sve jači, sve brži. Engleze su Vatreni nadigrali u završnici susreta, baš u onim trenucima koje su engleski mediji označili kao prednost svojih nogometaša jer ”hrvatski živi mrtvaci jedva stoje na nogama.” ”Živi mrtvaci” u drugom poluvremenu i produžecima ”razbili” su Engleze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.