Francuzi se već vide s peharom svjetskog prvaka: ‘Protiv fizički moćne Francuske umorna Hrvatska nema nikakve šanse’

Foto: fah

Za dva dana u Moskvi, na stadionu Lužnjiki, igra se finale Svjetskog prvenstva. Najveći je to sportski događaj godine i jedan od najvećih u posljednje četiri godine. Počelo je odbrojavanje do najveće utakmice hrvatskog nogometa u povijesti. Hrvatska reprezentacija, predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem bori se za prvo svjetsko zlato, ali će se Francuzima pokušati revanširati za poraz u polufinalu SP-a prije četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije tajna da su hrvatski nogometaši puno više vremena proveli na terenu od Francuza, koji su svoje protivnike uglavnom rješavali po kratkom postupku, Argentinu u osmini finala 4:3, Urugvajce 2:0 te Belgijce u polufinalu 1:0… Protiv Danske u skupini odigrali su 0:0, ali su i odmarali većinu prvotimaca, bila je to jedna revijalna utakmica na Svjetskom prvenstvu, nakon koje su navijači obje reprezentacije ispratili s terena zvižducima.

Kao ”kritične točke” naše reprezentacije i svoju prednost Francuzi ističu umor ”ključnih igrača”, spominju čak i Luku Modrića, koji, kako tvrde, zbog umora nije mogao završiti polufinale protiv Engleske. Navode primjer Rebića, Strnića, a posebno su se ”okomili” na Ivana Perišića, koji bi prema jednom izvoru trebao biti spreman, a prema drugom ”ne može ni stajati na nogama.” No, medijska promidžba uoči finala SP-a nije ništa novo na velikim natjecanjima, posebno ne uoči finala, s obzirom na ulog koji je u igri.

Francuski mediji tvrde kako će najvažniji duel nedjeljnog susreta biti između Benjamina Pavarda i Ivana Perišića. Nije, dakle, čudno kada Francuzi Ivana imaju meti.  Vjeruju da će njihov desni bočni, danas igrač Stuttgarta i pozitivno iznenađenje SP-a, uspjeti zaustaviti standardnog igrača Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva dana prije finala u Moskvi šanse svoje reprezentacije, ali i slabosti Vatrenih, prokomentirao je Patrick Vieira:

“Tricolori će iskoristiti umor vatrenih. Hrvatska je igrala cijelu jednu utakmicu više od Francuza, a kada igrate protiv fizički moćne reprezentacije kakva je Francuska , onda imate male šanse za pobjedu.”

Fizička potrošenost hrvatskih reprezentativaca?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viera smatra kako će u jednom trenutku utakmice doći do izražaja fizička spremnost igrača te da će se prije ili poslije osjetiti pad u igri hrvatske momčadi zbog fizičke potrošenosti. ‘‘Francuska je predobra momčad da to ne bi iskoristila.”

Francuzi, kako smo rekli, redom navode kako je njihova reprezentacija veliki favorit i bolja momčad od Hrvatske.

RMC Sport  piše, a prenosi portal goal.com/hr, da je Francuska u finalu za Hrvatsku puno teži protivnik od Engleske jer ”Hrvati vole držati loptu u posjedu, što odgovara francuskom stilu igru. Tricolori su odlični u tranziciji i takva igra kockastih im otvara za ubojite kontre.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, tko bude bolje ”pričao” na travnjaku ove nedjelje taj će na kraju odnijeti spektakularan trofej u svoju domovinu.  Vjerujemo ipak u Hrvatsku, do sada nas Vatreni nisu iznevjerili, a neće ni u nedjelju, kako god finale završilo. Hrvatska je živjela u prekrasnom snu mjesec dana i to nitko nikada nema pravo zaboraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.