Hoće li natječaj odlučiti o novom izborniku hrvatske rukometne reprezentacije i je li Veselin Vujović i dalje ‘u igri’?

Foto: fah

Nakon odlaska Line Červara, koji je izvjestan s obzirom na ipak lošiji rezultat od očekivanog na Europskom prvenstvu, hrvatska rukometna reprezentacija trebala bi novog izbornika dobiti natječajem!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno Savez želi izabrati izbornika koji će se svidjeti igračima te hrvatskoj javnosti. Kad govorimo o hrvatskoj javnosti recimo kako se pritom misli na medije, uključujući i one medije koji su donedavno favorizirali Veselina Vujovića, najavljujući ga kao ”najbolje rješenje za hrvatski rukomet.” U međuvremenu se Vujović svojim izjavama kompromitirao, no, i dalje postoje mediji u Hrvatskoj koji bi ga rado vidjeli na klupi hrvatske reprezentacije.

Navodno bi natječaj kad se objavi trebao trajati dva tjedna. Spominje se više imena, između ostalih ističe se jedno ime koje je uz Červara bilo i trenucima najvećeg slavlja hrvatskog rukometa, uključujući i Svjetsko prvenstvo u Portugalu 2003. godine. Mislimo, naravno, na Irfana Smajlagića, koji je s Hrvatskom i kao igrač osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996.

Uz Smajlagića spominju se imena Zlatka Saračevića, Hrvoje Horvata, inače, oni su bili pomoćnici Line Červara na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, na kojem je Hrvatska osvojila peto mjesto. Uz njh spominju se još i Slavko Goluža (bivši igrač i bivši izbornik), Goran Perkovac, Nenad Kljajić, Ivica Obrvan, Zvonimir Serdarušić i navodno Veselin Vujović, inače, poznat kao čovjek koji i dalje žali za Jugoslavijom i koji je jedan od velikih miljenika Zvezdinih Delija, navijačke skupine poznate po pročetničkom divljanju i veličanju ratnog zločinca Ratka Mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada zapravo se i ne zna tko bi doista mogli biti ozbiljni kandidati, a tko su oni koje tu i tamo mediji ”ubace” tek da popune broj, budu dio forme, statistike.

Što Lino Červar misli, kakvog Hrvatska treba izbornika?

“Trebamo detektirati čovjeka kojem vjerujemo, kojeg želimo podržati. Koji se dokazao, koji može i koji će oko sebe okupiti grupu mladih trenera. Nema danas sveca koji može napraviti čuda i čarolije. Budući selektor treba biti proizvod jednog osmišljenog rada. Trebamo izbornika koji ima viziju i koji ne sjedi na dvije stolice. Izbornika koji će totalno biti posvećen tom poslu”, rekao je legendarni Lino uoči utakmice hrvatske reprezentacije za peto mjesto na Europskom prvenstvu, kada je bilo jasno da se želi povući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatska u borbi za 5. mjesto slavila protiv Češke (28:27).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.