Hoće li zlatni hrvatski rukometaš, član legendarne ‘portugalske generacije’, zaigrati za Mađarsku?

Foto: Twitter

Mnogi istinski ljubitelji rukometa sjetit će se bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Renata Sulića. Renato danas ima 38 godina, bez obzira na ”poodmaklu” dob mogao bi se vratiti u reprezentativnom rukometu, nažalost, ne u hrvatsku reprezentaciju već bio mogao zaigrati u dresu Mađarske. Naime Mađarska je nedavno doživjela veliko razočarenje na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, poraženi su od sva tri protivnika u skupini, koja se igrala u Varaždinu. Mađari su izgubili  od Češke, Danske i Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na pad kvalitete njihovog reprezentativnog rukometa odlučili su nešto poduzeti, prema pisanju mađarskih medija najavljuju se promjene u sastavu reprezentacije prije kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se igra iduće 2019. godine. Protivnik Mađarima na putu do Svjetskog prvenstva je nezgodna reprezentacija Slovenije. Mnogi Slovence smatraju favoritima. Na Euru u Hrvatskoj malo im je nedostajalo za polufinale.

Jedno od pojačanja mađarske reprezentacije mogao bi biti, kako smo spomenuli, bivši hrvatski zlatni reprezentativac Renato Sulić, član zlatne hrvatske rukometne reprezentacije sa Svjetskog prvenstva iz Portugala 2003. Naime, Sulić je prije dvje godine dobio mađarsko državljanstvo zbog činjenice da je čak devet godina s dosta uspjeha igrao za Veszprem. Prošlog je mjeseca potpisao je ugovor s poljskom Wislom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Sulić još uvijek nije dobio poziv da zaigra u mađarskom dresu, ako i dobije, s obzirom na godine i na činjenicu da već devet godina ne igra za ”Kauboje”, malo je vjerojatno da će prihvatiti.

Podsjetimo, Renato Sulić se od hrvatske rukometne reprezentacije oprostio 2008. godine nakon Olimpijskih igara u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.