Homoseksualci i Svjetsko prvenstvo u Kataru: ‘Mogu gledati utakmice, ali uz uvjet da svoju seksualnost ne ističu javno’

Foto: fah, montaža Narod.hr

Organizatori Svjetskog prvenstva u Kataru koje se igra od 21. studenoga do 18. prosinca jasno su poručili da pripadnicima LGBT populacije neće biti dozvoljeno da ističu svoja obilježja tijekom Mundijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Katar počinje sa anti LGBTQIA potezima i biti će zabranjene takve zastave, prosvjedi, transparenti…
Svaki takav pokušaj država će klasificirati kao čin terorizma”, objavljeno je na Facebook stranici Balkanski navijači.

Katar neće mijenjati uvjerenja

Šef sigurnosti na Svjetskom prvenstvu Abdullah Al Nasari jasno je poručio da Katar neće mijenjati vjerska uvjerena na 28 dana koliko traje prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako želite isticati LGBT populaciju radite to u društvu gdje će to biti prihvaćeno. Nemojte dolaziti i vrijeđati čitavo društvo. Nećemo mijenjati našu vjeru na 28 dana”, rekao je Abdullah Al Nasari i dodao je:

“Ako navijač podigne LGBT zastavu na stadionu, ona će biti uklonjena, ali ne zato da bismo ga uvrijedili već da ga zaštitimo. Ako to ne učinimo, neko bi ga mogao napasti. Ako ste već kupili kartu, došli ste na utakmicu, a ne da iskazujete svoje stavove”, poručio je on.

Utakmice mogu gledati, ali homoseksualnost se ne smije javno isticati

Predsjednik organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva u Kataru Nasser Al-Khater poručio je da LGBT osobe mogu bez ikakvih problema gledati utakmice na Mundijalu ove godine, ali…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Homoseksualnost kod nas nije dozvoljena, ali obećavam vam da će sve LGBT osobe biti sigurne tijekom Svjetskog prvenstva. Bit će im dozvoljeno da gledaju utakmice, ali uz uvjet da svoju seksualnost ne ističu javno”, rekao je Al-Khater.

Što se tiče homoseksualnosti strancima prijeti do tri godine zatvora, a muslimanima čak i smrtna kazna, iako ne postoje dokazi da je ikada provedena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.