Horvat: Srbija možda može pobijediti olimpijske prvake, ali nas ne može

horvat
Foto: snimka zaslona

Hrvatski rukometaši upisali su uvjerljivu pobjedu protiv Ukrajine (38:25) u zadnjem kolu skupine C Europskog prvenstva, a za prolazak u drugi krug moraju pričekati rasplet dvoboja Francuske i Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je na sami dan utakmice ostala bez još dvojice igrača koji su imali pozitivan rezultat na testiranju na koronavirus, Hrvatska je upisala uvjerljivu pobjedu, a izbornik Hrvoje Horvat bio je zadovoljan odrađenim.

– Uvjerljivo smo slavili, ali da je sve po planu, ne mogu reći. Pokušali smo drugo poluvrijeme odmoriti neke igrače za Budimpeštu. ‘Krpamo se’ i nadam se da ćemo se uspjeti kompletirati prije utakmica drugog kruga, rekao je za RTL izbornik Horvat nakon pobjede nad Ukrajinom.

Za drugi krug Hrvatska mora pričekati rasplet utakmice Francuske i Srbije koje igraju u 20.30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Već je to poznata situacija, Srbija ima odličnu ekipu, može pobijediti Francusku, ali nas ne mogu. Teško je raditi dugoročne planove, treba se zbrojiti i vidjeti s kojim ćemo kadrom dalje. Ako sve bude po planu, selimo u Budimpeštu, izjavio je Horvat te dodao: – Mi se ne predajemo, nema izgovora, pokušavamo izvući maksimum i riješiti probleme u hodu i zato možemo ovako igrati.

Martinović: Svaka čast ekipi

Igrač utakmice bio je Ivan Martinović.

– Odradili smo svoje, imali smo malih problema u početku, nismo bili gusti u obrani, zabili su par lakih golova. U drugom poluvremenu smo bili bolji u obrani, u napadu smo zabijali, Šunjić je dobro branio i zasluženo smo dobili, rekao je Martinović, koji je Ukrajincima zabio sedam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U svakom trenutku uživam s cijelom ekipom, svatko ostavlja srce na terenu i ne treba gledati tko je pozitivan i ostaje u hotelu. Tako trebamo i nastaviti, samo treba ići dalje i bodriti jedan drugoga. Svaka čast ekipi, rekao je Martinović, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.