Horvat: Začepili smo usta onima koji su govorili da se nismo borili

hrvoje horvat
Foto: fah

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat bio je ponosan na otpor koji je njegova ekipa pružila Danskoj u susretu je 2. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu, ali nije bio sretan s ranijim kritikama javnosti na borbenost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Začepili smo usta onima koji su govorili da se nismo borili. Dečki su bili sigurni, ulovili smo se u novim postavama. Pokazali smo veliko srce kakvo je bilo kroz cijeli turnir, rekao je Horvat za RTL nakon utakmice te dodao da ne žali za ničim već samo za dečke koji su došli u teškim uvjetima i borili se s izolacijama i karantenama za Hrvatsku.

Objasnio je kako se veselio prvenstvu, no ispala je improvizacija.

– Na to ne možemo utjecat. Nije bio plan da zovemo toliko igrača, zvali smo neke igrače koji nisu preboljeli koron, a onda smo shvatili da će se oni lako zaraziti ako dođu jer puni smo korone, pa smo zvali one koji su već preboljeli u posljednjih šest mjeseci, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretan je što mu vjeruju igrači.

– Najvažnije mi je da mi ovi dečki vjeruju i ne bi se ovako odazivali u pet do 12. Oni međusobno pričaju, ovdje vlada dobra atmosfera, radimo točno i ciljano i imamo glavu i rep. Meni je to najvažnije. Da bi netko postao klasa, recimo sad Lučin, mora to raditi u kontinuitetu. Moramo nastaviti u ovom smjeru, dečki pokazuju kvalitetu i moramo biti zadovoljni žrtvom koju oni podnose, zaključio je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.