HRT će utakmicu Hrvatske i Italije prenositi sa čak 17 kamera

Foto: fah

HRT će za prijenos nogometne utakmice Hrvatske i Italije koja će se bez publike održati 12. lipnja na Poljudu koristiti čak 17 kamera od kojih će dvanaest biti za prijenos koji će UEFA distribuirati drugim korisnicima, objavljeno je na web stranici SVG Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima Igora Medića iz odnosa sa javnošću HRT-a, od ukupno 17 kamera samo pet ih je predviđeno za prijenos utakmice koja će biti emitiran na HTV-u. Kako Medić ističe, ključnu ulogu u rasporedu kamera imat će redatelj Ranko Varlaj koji će moći postaviti kamere na mjesta najbolja za prijenos.

“Naravno, bez publike neće biti mogućnosti snimanja reakcija navijača, ali ono što je važno to je utakmica” istaknuo je Medić za SVG Europe. Redatelj Ranko Varlaj kazao je da je HRT spreman za prijenos te ključne utakmice u kojoj će osigurati prijenos za UEFA-u, ali i da nude pomoć kolegama s talijanske televizije.

Navodi se i da je izvršni producent prijenosa Saša Mlađenović te da će se o utamici izvještavati iz studija u Zagrebu i na splitskom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na HRT-u ističu da je u posljednje dvije godine puno uloženo u modernizaciju programa i taj će proces nastaviti te da im je cilj javnu televiziju tehnološki osuvremeniti i u potpunosti digitalizirati kako bi se osigurao najkvalitetniji prijenos ovako značajnih sportskih događaja pa makar oni bili i pred praznim tribinama.

“Atmosfera će biti čudna jer navijanje publike je značajan dio televizijskog prijenosa”, istaknuo je Medić dodajući i da se nada kako će , bez obzira na nedostatak navijačke potpore na stadionu, Hrvatska pobijediti i kvalificirati se za Euro 2016.

U tekstu objavljenom na SVG Europe naglašeno je i da HRT-ov prijenos splitske utakmice najvatreniji navijači mogu gledati i na velikim video-zidovima koji mogu biti postavljeni najmanje dva kilometra od poljudskog stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.