Hrvat na Marakani o natpisu Delija protiv Oluje: ‘Nisam znao što piše jer nisam u školi učio ćirilicu’

Rijeka, 11.10.2018 - Trening nogometaša Hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Rujevica pred sutrašnju utakmicu UEFA Lige nacija izmeðu Hrvatske i Engleske. Na slici Karlo Bartolec. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

“Presiti se zemlja od krvavog vala, ali vam pobjeda ne osvijetli lice, jer lovor ne niče s bunjišta i kala, on je za heroje, a ne za ubojice”, poruka je Delija na utakmici pretkola Lige prvaka kao odgovor hrvatskim navijačima koji su slavili Oluju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upotrijebili su stihove pjesme “Sin tisućljetne kulture” srpskog pjesnika Jovana Dučića, napisanu o Hrvatima, kako bi još jednom Hrvatsku optužili za zločine.

Osim toga, na utakmici trećeg pretkola Lige prvaka protiv Kopenhagena (1:1) izvjesili su i zastavu s likom Draže Mihailovića, vođe četničkog pokreta.

Na Marakani su igrali dvojica Hrvata, Robert Mudražija i Karlo Bartolec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iskreno, dobra je bila atmosfera, ali je stadion loš. To je onaj klasični stadion iz prošlih vremena, to je davno izašlo iz mode, danas su stadioni moderniji, bolji, komforniji. Njihov kao da je iz ne znam kojeg doba”, rekao je Bartolec za 24sata.

Komentirao je i izvješeni natpis.

“Vidio sam da su nešto izvjesili, ali nisam znao što piše jer nisam u školi učio ćirilicu. Iskreno, niti me zanimalo. Ja volim svoje, oni svoje i to je to”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.