Hrvati u najjačem njemačkom klubu: Niko Kovač zove Antu Rebića u Bayern?

Foto: fah

Prošlog vikenda Bayern hrvatskog nogometnog stručnjaka Nike Kovača propustio je nakon kiksa najvećeg konkurenta Borussije Dortmund napraviti veliki, možda i ključni, korak ka naslovu prvaka Njemačke. No, Bavarci i dalje, s obzirom prednost od dva boda, drže sve u svojim rukama. Drugim riječima, Bayern je prvi favorit za naslov, a nije tajna kako u ljetnom prijelaznom roku slijedi jačanje igračkog kadra, kao pojačanje spominje se i hrvatski reprezentativac, Ante Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prema pisanju njemačkog Kickera bivši hrvatski izbornik, Niko Kovač, zatražio je od čelnika kluba da jedno od pojačanja za iduću sezonu bude i Rebić,koji trenutno vrlo uspješno brani boje Eintrachta. Nažalost, ne dijele svi u Bayernu stav Nike Kovača te neki smatraju kako Rebić nije na dovoljnoj tehničkoj razini da bi bio pravo pojačanje za klub kakav je Bayern. Ukoliko bi ipak došlo do transfera, naravno, pod uvjetom da Kovač ostane trener, Bayern će  morati izdvojiti više od 40 milijuna eura. Takva je otprilike vrijednost Ante Rebića na Transfermarktu.

Kako smo već pisali u svojoj prvoj sezoni na klupi Bayerna Kovač nije imao velikih zahtjeva glede pojačanja, no, nakon što je Bayern ispao u osmini finala Lige prvaka protiv Liverpoola pokazalo se kako klub treba osvježenje i novu energiju ukoliko želi ostati konkurentan u Ligi prvaka.  Ovaj Bayern, s ovim potrošenim igračkim kadrom, će se teško moći uključiti u borbu za Ligu prvaka u konkurenciji Barcelona, sjajnog Ajaxa, Liverpoola…

“Nismo pojačali ekipu. Hasan je tu godinu i pol, ja nešto manje od godine. Koliko je Bayern potrošio ove sezone? Samo 10 milijuna eura na Daviesa. Budite fer i gledajte analitički. Zašto nisam tražio pojačanja? Situacija u našem klubu je drugačija nego kod ostalih. Uli Hoeness je rekao da imamo velike igrače kojima je klub zahvalan. Zato nisam imao velike zahtjeve. Sljedeće sezone će biti drugačije”,  poručio je bivši hrvatski izbornik, Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ante Rebić igra odličnu sezonu u Eintrachtu, ove je sezone u 34 utakmice zabio 10 golova uz 6 asistencija. Eintracht trenutno drži sjajno 4. mjesto u Bundesligi, bori se za plasman u Ligu prvaka, dok je u Europskoj ligi izborio polufinale te će se za finale boriti protiv favoriziranog Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.