Hrvatska uz bok Njemačkoj: Darijo Srna i Ivan Perišić u najboljoj momčadi Europskog prvenstva!

Hrvatska nogometna reprezentacija u grupnoj fazi Europskog prvenstva odigrala je tri sjajne utakmice, poglavito je snažno odjeknula pobjeda protiv aktualnih europskih prvaka, Španjolske, u posljednjoj utakmici grupne faze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini D Vatreni su osvojili prvo mjesto ispred Španjolske, Turske i Češke, sve to prepoznali su i drugi, dakle, ne samo Hrvati. Naime, nakon grupne faze natjecanja na Euru u Francuskoj najbolju momčad turnira izabrala je Opta, inače vodeći svjetski statistički centar za sport.

Hrvati stoje dobro, iako je moglo biti i bolje, zaslužili smo. Naime, u zboru Opte tri su Nijemca, dva Hrvata i po jedan igrač iz Sjeverne Irske, Švicarske, Belgije, Francuske, Španjolske i Walesa. Njemačka nije previše pokazala, u skromnoj skupini osvojila je sedam bodova, no, očito je kako Nijemci, kao svjetski prvaci, imaju autoritet čak i na statistiku. Nema ni portugalskog “čudotvorca” Cristiana Ronalda.

Po njihovom izboru u 11 najboljih našla su se dvojica hrvatskih igrača – Ivan Perišić i kapetan Vatrenih Darijo Srna. Uz Njemačku Hrvatska ima jedina više od jednog igrača u izboru. Neki bi rekli da je bilo prostora za Ivana Rakitića i Vedrana Ćorluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić? Da je mogao igrati protiv Španjolske gotovo je sigurno da bi i on našao svoje mjesto među najboljima. Kako je igrao protiv Turske Luka je definitivno bio najbolji igrač prvog kola Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.