Hrvatska boksačica Habazin izgubila od Shields, Amerikanka ispisala povijest boksa

Foto: Twitter

Hrvatska boksačica Ivana Habazin u svom najvećem meču u karijeri nije uspjela svladati Amerikanku Claressu Shields.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju za WBC i WBO titule u supervelter kategoriji održanom u Atlantic Cityju Amerikanka je slavila nakon deset rundi jednoglasnom odlukom sudaca (100-90, 100-89, 99-89) te stigla do desete pobjede iz jednako toliko mečeva.

Iako je naša boksačica u meč ušla maksimalno spremna, Fields je uspjela opravdati ulogu favorita ostvarivši nešto što u povijesti boksa dosad nikome nije uspjelo. Američka zvijezda je u svojih samo deset profesionalnih nastupa osvojila titule u čak tri težinske kategorije.

Uz svjetski naslov u supervelteru, Shields u kolekciji ima i svjetske titule u supersrednjoj i srednjoj kategoriji. Dosadašnji rekorder bio je sjajni ukrajinski boksač Vasilj Lomačenko kojemu je za taj podvig trebalo 12 mečeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč Ivane Habazin i Claresse Shields dvaput je bio otkazan, prvi put lani u kolovozu zbog ozljede američke boksačice, a potom u listopadu zbog incidenta na vaganju kada je dan uoči meča napadnut trener naše boksačice James Ali Bashir, piše Fightdite

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.