Hrvatska danas protiv neugodne Gruzije, prijeti nam i jedan Hrvat

Foto: fah

Nakon osvajanja drugog mjesta u skupini B pred hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom dvoboj je osmine finala na svjetskom prvenstvu u Mađarskoj. Izabranike Ivice Tucka očekuje Gruzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nema pravo na pogrešku, poraz nas ostavlja bez borbe za odličja, a plasman u četvrtfinale nudi ogled protiv Srbije. Podsjetimo kako je Gruzija zauzela treće mjesto u svojoj skupini iza domaćina Mađara, te Crne Gore.

Gruzija ima petoricu naturaliziranih igrača među kojima je i Hrvat Marko Jelača.

– Sad kreće ono pravo, osmina finala, teži put. Prva i najvažnija je utakmica protiv Gruzije. Gruzija nije bezazlen protivnik, to je reprezentacija koja ima petoricu internacionalaca, što talijanskih, hrvatskih srpskih, crnogorskih koji igraju u ozbiljnim klubovima. Morat ćemo dati sto posto svoje energije i napora da tu utakmicu pobijedimo. Vjerujem da smo kvalitetnija ekipa, ali morat ćemo dati sve od sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret iz Budimpešte pratite na našem Drugom programu od 15 sati i 20 minuta.

Na taj ogled Hrvatska će bez Rina Burića. Šokantna odluka FINE zatekla je našu reprezentaciju. Rino Burić je kažnjen s tri utakmice neigranja. Kazna je određena nakon kasnijeg video pregleda na utakmici Hrvatske i Japana, a razlog je navode brutalnost -jedan Burićev prekršaj nad japanskim vaterpolistom ocijenjen je iznimno brutalnim.

Prema unaprijed utvrđenom rasporedu prvu utakmicu osmine finala trebali bi odigrati Crna Gora i Japan, s početkom u 14 sati. Od 15.30 sati na rasporedu je dvoboj Hrvatske i Gruzije. Od 17 sati će igrati Italija i Australija, a u 18.30 sati započet će dvoboj JAR – SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parovi osmine finala (27.6.):

14.00 sati: Crna Gora – Japan

15.30 sati: Gruzija – HRVATSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17.00 sati: Italija – Australija

18.30 sati: JAR – SAD

Parovi četvrtfinala (29.6.):

13.00 sati: Srbija – Gruzija/HRVATSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.00 sati: Grčka – JAR/SAD

19.30 sati: Španjolska – Crna Gora/Japan

21.00 sati: Mađarska – Italija/Australija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.