Hrvatska u Europskoj uniji i NATO paktu, a Nijemci ne prepoznaju hrvatski stijeg: ZDF Vatrene predstavio pod srpskom zastavom…

Foto: fah

Vatreni su pobjedom protiv Nigerije u prvom kolu skupine D sjajno otvorili Svjetsko prvenstvo.  Prvi pogodak za Vatrene zabio je Nigerijac Oghenekara Eteba u 32. minuti na asistenciju Marija Mandžukića, Drugi gol dijelo je kapetana Vatrenih Luke Modrića iz jedanaesterca u 71. minuti, ponovno je Mandžo bio u naslovnoj ulozi, Hrvatska je u Kakinjingradu položila ispit, brojni navijači Vatrenih također.  Hrvata je u Kalinjingradu bilo oko 10 000. Očekivao se puno, puno manje,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, trijumf protiv Nigerije prva je pobjeda Vatrenih na početku SP-a još od davne 1998. godine, kada su na svom prvom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj Hrvati svladali Jamajku 3:1.  Utakmica na prekrasnom stadionu u Kalinjingradu izazvala je veliko zanimanje hrvatskih, ali i stranih medija te brojnih turista.  Naime, od četiri utakmice koje će se na ovom Svjetskom prvenstvu igrati u Kalinjingradu  najposjećenija utakmica po broju turista iz zemalja koje će igrati, je utakmica naše reprezentacije protiv Nigerije, otkrio je to javnosti i  ministar kulture i turizma kalinjingradske regije Andrej Jermak.

U kontekstu toga pogotovo nije trebao novi gaf njemačkoj ZDF televiziji koja je hrvatsku zastavu zamijenila srpskom te tako predstavila Hrvatsku protiv Nigerije pod srpskom zastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bravo za njemačku televiziju. Ovako se započinje rat”, navodi se u komentaru na Facebook stranici Ultras-tifo.net. Lako za ovu objavi, što ćemo nekim puno bitnijim činjenicama? Koliko je zapravo Europskoj uniji Hrvatska važna, osim kao izvoznik kvalitetne radne snage te prirodnih bogatstava?

Foto: Snimka zaslona

Nažalost, nije to prvi puta da Nijemci rade ovakve gafove, iako je Hrvatska odavno u Europskoj uniji te bi barem Nijemci trebali znati prepoznati zastavu članice EU i NATO pakta te svoje saveznice, Naš premijer Andrej Plenković hvali se kako se u Bruxellesu osjeća kao kod kuće, pa čak i bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.