Hrvatska futsal reprezentacija ide na Europsko prvenstvo!

Hrvatska malonogometna reprezemntacija izborila je plasman na Europsko prvenstvo koje će se od 2. do 13. veljače sljedeće godine održati u Beogradu osvojivši prvo mjesto u skupini 6 posljednjeg kruga kvalifikacija u Dubrovniku s tri pobjede iz tri susreta. U odlučujućem, 3. kolu Hrvatska je svladala Slovačku sa 3-2 (2-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u prvom poluvremenu povela sa 2-0 golovima Marinovića (12′) i Grcića (18′), Slovaci su uspjeli poravnati s dva brza gola sredinom drugog poluvremena preko Višvadera (32′) i Drahovskog (34′). Ipak, Jelovčić (34′) je samo 14 sekundi nakon izjednačenja doveo Hrvatsku u novo vodstvo koje su naši malonogometaši zadržali do kraja ponajviše zahvaljujući odličnom vrataru Jukiću.

Hrvatska je natjecanje u skupini 6 okončala na prvom mjestu s maksimalnih devet bodova, Slovačka je bila druga sa šest, te će igrati u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na EP, treće je mjesto s tri boda zauzela Turska, dok je Armenija bila posljednja bez bodova.

U prva dva kola Hrvatska je uvjerljivo nadigrala Tursku sa 10-0 i Armeniju sa 8-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman na EP još su osigurali domaćin Srbija, te Španjolska, Italija, Slovenija, Ukrajina, Rusija i Portugal.

U dodatnim kvalifikacijama uz Slovačku još će igrati Bosna i Hercegovina, Mađarska, Bjelorusija, Azerbajdžan, Češka, Rumunjska i Kazahstan.

Kvalifikacije za EP, Dubrovnik:
Hrvatska – Slovačka 3:2 (Marinović 12′, Grcić 18′, Jelovčić 34’/Višvader 32′, Drahovsky 34′)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Jukić, Grcić, Novak, Jelovčić, Marinović; Bilić, Stojkić, Grbeša, Bajrušović, Babić, Pandurević, Suton, Matošević, Đuraš.
Izbornik: M. Stanković

Slovačka: Gašparovič, Rick, Kozar, Brunovsky, Drahovsky; Brndiar, Rafaj, Višvader, Kyjovsky, Doša, Zdrahal, Fehervari, Mikita, Bahna.
Izbornik: M. Angulo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.