Hrvatska futsal reprezentacija na Svjetskom prvenstvu nakon 24 godine!

Zagreb, 16.04.2024 - Uzvratna utakmica doigravanja za futsal SP između Hrvatske i Poljske. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Hrvatska futsalska reprezentacija izborila je nastup na svjetskoj smotri najboljih zahvaljujući ukupnoj pobjedi protiv Poljske (5:4) u dodatnim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon preokreta i pobjede 3:2 u prvoj utakmici u Koszalinu, izabranici Marinka Mavrovića ostvarili su cilj i u zagrebačkom KC-u Dražen Petrović uz podršku domaće publike osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo!

Hrvatska je u Zagrebu povela nakon 16 minuta igre, kada je lijepu akciju preciznim, snažnim udarcem završio Marinović. S tih 1:0 otišlo se na odmor, a nakon udarca JelovčićaKaniewski je skrenuo loptu u vlastitu mrežu za 2:0 deset minuta prije kraja.

Međutim, Skiepko iz gužve pred hrvatskim vratima u 34. minuti smanjuje zaostatak Poljske i vraća neizvjesnost. U samoj je završnici isključen Postružin, a Poljaci su u posljednjoj minuti uspjeli i poravnati rezultat na 2:2 preko Kubika. Ipak, Hrvatska je u zadnjih 45 sekundi sačuvala svoja vrata i potvrdila vizu za svjetsku smotru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu bit će održano od 14. rujna do 6. listopada ove godine, a iz Europe su se uz Hrvatsku kvalificirali još Francuska, Kazahstan, Portugal, Španjolska i Ukrajina, dok će posljednji europski putnik biti odlučen u dvoboju Finske i Nizozemske. Uz reprezentaciju domaćina, mjesto na Svjetskom prvenstvu izborili su zasad i Novi Zeland, Argentina, Brazil, Paragvaj i Venezuela.

Ždrijeb skupina na rasporedu je 26. svibnja u Samarkandu. Hrvatska je svoj jedini prijašnji nastup na Svjetskom prvenstvu ubilježila 2000. godine u Gvatemali, kada je prošla u drugi krug te naposljetku osvojila peto mjesto.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.