Hrvatska je oštećena protiv Walesa, no, kakva nam to sada može biti utjeha?

Foto: fah

Hrvatska je, kako smo već pisali, i treći put u ovim kvalifikacijama povela i treći puta nije pobijedila. Naime, nakon Budimpešte, Bakua, u Cardiffu smo također sve imali u svojim rukama, i kiksali. Srećom, u Bakuu i Cardiffu, za razliku od Budimpešte, barem nismo izgubili. Iako, Europsko prvenstvo JOŠ nismo osigurali, pred nama je težak put, u posljednjem kolu na Rujevici moramo osvojiti barem bod protiv Slovačke, protivnika koji također ima šanse, i to realne, s pobjedom izboriti plasman na Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je ponovno odigrala vrlo dobrih pola sata, rano povela, mogli smo preko Ivana Perišića i dotući Wales, kad smo sve to propustili stigla je kazna. Naime, u samoj završnici prvog dijela primili smo izjednačujući gol, dok smo u drugom dijelu bili gotovo u podređenoj ulozi.

Kako je domaćin izjednačio i kako je moguće da jedna tako iskusna momčad, s iskusnom obranom, primi gol u sudačkoj nadoknadi, gol koji je sigurno uzdrmao naše Vatrene?  Je li pogotku domaćih prethodio prekršaj nad Mateom Kovačićem, koji se zamalo dokopao lopte koja je završila kod Garetha Baleam a onda u konačnici i u našoj mreži? Je li Davies napravio prekršaj u duelu u kojem je oteo Kovačiću loptu, a potom je servirao Baleu, koji se izvukao na lijevu stranu, zaobišao Lovrenov nalet i iskusno matirao Livakovića za 1-1…?

Radi se o tome da Davies jest prvo dirao loptu, a onda, ipak i stajnu nogu Matea Kovačića, koji je, ruku na srce, u taj duel ušao premekano, dopuštajući Daviesu da mu uđe žestoko, nudeći mogućnost oduzimanja. Faul je, dakle, više bio nego ne, no Kuipers je ostao miran. A VAR-a u kvalifikacijama nema, pišu Sportske novosti. Dakle, iz ovoga se da zaključiti da su Vatreni doista oštećeni, no, koliko nam to sada uopće može biti utjeha?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, nije ovo prvi puta da Kovačić u ključne duele ulazi premekano, mlako, no, lako je sada biti ”general poslije bitke.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.