Hrvatska karate reprezentacija odlazi na EP u Španjolsku

Foto: Fah

Hrvatska karate reprezentacija s optimizmom dočekuje EP, kojem će ovoga tjedna domaćin biti španjolski grad Guadalajara, 50-tak km udaljen od Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Unatoč osvojenim odličjima, želim se prije svega fokusirati na svaki meč koji radim, dati sve od sebe, pružiti maksimum i ako tako bude, dobar rezultat neće izostati”, istaknuo je na konferenciji za novinare u Zagrebu aktualni svjetski prvak u poluteškoj kategoriji (-84 kg) Ivan Kvesić koji je na prošlom EP-u u Novom Sadu osvojio i srebrnu medalju.

“Izborna natjecanja i pripremne turnire odradili smo vrlo dobro, imamo odličnu, složnu ekipu i nadamo se najboljem”, rekao je Enes Garibović koji će osim u ekipnom nastupiti i u pojedinačnom natjecanju, u kategoriji do 75 kg.

“Borbu po borbu, uz maksimalan trud, jedino tako možemo do kraja”, naglasio je i hrvatski reprezentativac u borbama Zvonimir Živković, a Vlatka Kiuk upozorila kako se u katama od ovog prvenstva primjenjuju nova pravila. Uveden je novi sustav bodovanja umjesto dosadašnjih sudačkih zastavica koje su u pojedinom dvoboju odlučivale o pobjedniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponavljanje 7. mjesta od prošle godine i sve više od toga bio bi sjajan rezultat”, istaknuo je i reprezentativac u katama Tomislav Stolar, dodavši kako EP u Španjolskoj ima veliki značaj zbog OI u Tokiju te predstojećih Europskih igara.

“Upravo zbog Europskih igara u Minsku, EP u karateu održava se već u ožujku, što nije uobičajeni termin. No, kako je to prvenstvo kvalifikacijsko i za Europske igre u Bjelorusiji, u Španjolskoj je Europsko prvenstvo već krajem ožujka. U proteklom razdoblju imali smo niz aktivnosti, a sve s ciljem da naši sportaši imaju koliko je to moguće sve organizacijski posloženo kako bi se u miru zajedno sa svojim stručnim stožerima pripremali za ovako važno natjecanje”, riječi su predsjednika Hrvatskog karate saveza Davora Cipeka, koji je izrazio žaljenje što karate u nastavku nije uvršten u program Olimpijskih igara u Parizu 2024, ali uz nadu kako će se nakon Tokija taj sport ubrzo ponovno vratiti u program Ljetnih olimpijskih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.