Hrvatska porazom od Srbije započela Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu

Foto: fah

Hrvatski hokejaši porazom od domaćina Srbije 1-3 (1-1, 0-1, 0-1) započeli su nastup na Svjetskom prvenstvu divizije 2A kojem je od 9. do 15. travnja domaćin Beograd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je povela pogotkom Marka Sretovića u 13. minuti, kad je naša reprezentacija bila s igračem manje. Tri minute poslije, u istoj situaciji na suprotnoj strani, izjednačujući pogodak za Hrvatsku postigao je Ivan Janković. Nažalost, to je ostao jedini pogodak naših hokejaša na ovom dvoboju.

Popravka je u 31. minuti postigao pogodak za novo vodstvo domaće reprezentacije, a u posljednjoj minuti dvoboja Luković je poslao pločicu u nebranjenu mrežu za konačnih 3-1, kad je naša reprezentacija povlačenjem vratara s leda pokušala stvoriti priliku za izjednačenje s igračem više.

Već u srijedu naše “oklopnike” čeka dvoboj protiv Kine, koji je na rasporedu u 16.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kina je u prvom dvoboju također poražena, a Španjolci su slavili sa 5-3. Belgija je preokrenula zaostatak 0-3 iz prve trećine protiv Australije te na kraju slavila sa 4-3 u produžetku.

Nakon prvog kola na ljestvici vode Srbija i Španjolska sa po tri boda, Belgija je treća sa dva, Australija četvrta s jednim, a na začelju su Hrvatska i Kina bez bodova.

Osim Hrvatske i Kine, u srijedu se još sastaju Belgija – Španjolska (13 sati) i Srbija – Australija (20 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.