Hrvatska tenisačica Ana Konjuh do teške pobjede u 1. kolu Mallorce

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh pobijedila je u 1. kolu travnatog WTA turnira u Mallorci Tunižanku Ons Jabeur s 7-6 (1), 4-6, 6-3 nakon dva sata igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovkinja se kao sedma nositeljica turnira na španjolskom toku Mallorci poprilično namučila protiv Tunižanke, koja je 106. na WTA listi. Konjuh je hvatala zaostatak u sva tri seta, a u prvom je Jabeur povela s 3-1, da bi Ana odmah u sljedećem gemu vratila svoj servis i u 13. igri lako došla do prvog seta sa samo jednim izgubljenim poenom. U drugom je odlučio samo jedan “break” i to onaj Tunižanke kod 2-2, a Ana u desetom gemu nije uspjela vratiti “break” unatoča čak pet lopti za obrat. I u trećem setu je Jabeur povela (3-1), ali je Konjuh s dva oduzimanja servisa pokazala kako je s pravom 28. igračica svijeta.

Inače, od Tunižanke je Konjuh izgubila 2014. godine u Nantesu.

U 2. kolu Konjuh ide na bolju iz susreta Latvijke Anastasije Sevastove i Amerikanke Varvare Lepchenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.