Hrvatske gimnastičarke i gimnastičari nastavili s odličnim rezultatima na Svjetskom kupu: Svi hrvatski predstavnici izborili finala u Mersinu

Foto: fah

Hrvatske gimnastičarke i gimnastičari nastavili su s odličnim vježbama na Svjetskom kupu u turskom Mersinu, drugoga dana kvalifikacija tri su hrvatske gimnastičarke, Petra Furač, Ira Benčinić i Christina Zwicker te jedan gimnastičar, Anton Kovačević izborili mjesta u nedjeljnim finalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kvalifikacijama grede briljirala je Petra Furač osvojivši prvo mjesto s ocjenom 12.200.
“Zadovoljna sam svojim rezultatom, odradila sam vježbu najbolje što sam mogla. Nadam se da ću u finalu uspjeti još malo pojačati vježbu da ocjena bude još i viša od ove današnje”, na svoj se nastup osvrnula Furač.
Još jedno mjesto u finalu grede zauzela je i Ira Benčinić koja je u kvalifikacijama zauzela peto mjesto s ocjenom 11.800, koliko je imala i četvrtoplasirana natjecateljica. Osim u finale natjecanja na gredi, mlada se Riječanka plasirala i u finale partera sa šestim mjestom u kvalifikacijama gdje će se pridružiti Christini Zwicker, koja je u kvalifikacijama bila četvrta. Podsjetimo, Zwicker je u petak izborila i nastup u finalu preskoka.
Jedini muški predstavnik u subotu bio je Anton Kovačević koji je izborio nastup u finalu svoje najjače discipline preče. Kovačević je u popodnevnim kvalifikacijama osvojio drugo mjesto zaradivši ocjenu 13.750.
“Zadovoljan sam današnjom izvedbom, sve sam odradio po redu. Neke stvari su mogle biti još i bolje i uvjeren sam da ću ih pokazati u sutrašnjem finalu. Za sutra pripremam vježbu sa startnom ocjenom 6.1. Ovo sve je dobra priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo”, iskren je bio Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.