Hrvatski atletičar Martin Marković izborio finale u bacanju diska na EP do 19 godina

Svjetski juniorski prvak u bacanju diska Martin Marković lakoćom je u subotu izborio nastup u finalu ove discipline na Europskom juniorskom prvenstvu kojem je domaćin švedska Eskilstuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Markovićev je disk u drugoj seriji kvalifikacija doletio do 62,15 m te je 19-godišnji Zagrepčanin tako za više od četiri metra prebacio kvalifikacijsku normu (58 m). Osim njega, u kvalifikacijama su to uspjela napraviti još šestorica atletičara, pa se u finale ulazilo i s rezultatom 54,66 m.

Nažalost, među 12 bacača diska koji će se u nedjeljniom finalu (14,45 sati) natjecati za odličja neće biti preostala dvojica hrvatskih predstavnika koji su nastupili u kvalifikacijama. Arijan Islami je imao jedan ispravan pokušaj (50,89 m), a Sven Todorović nije uspio izvesti nijedan ispravan hitac.

Ista sudbina je zadesila Ivanu Mužarić u kvalifikacijama bacanja kugle, koja se od EP-a oprostila bez ijednog izmjerenog pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poslijepodnevnom dijelu subotnjeg programa hrvatsku atletiku će predstavljati Kristina Božić u finalnoj utrci na 3000 m sa zaprekama (17,30 sati) te Anamari Kožul u finalu bacanja kladiva (18,15 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.