Hrvatski atletičar o odgodi Olimpijskih igara: ”Ne treba biti sebičan, ovo je zlo pogodilo cijeli svijet, pa u mom Livnu imaju jedan jedini respirator”

Foto: fah

Nakon Europskog nogometnog prvenstva zbog pandemije koronavirusa odgođene su i Ljetne olimpijske igre. U oba slučaja nekome je odgoda išla na ruku, s obzirom na formu, a nekome, naravno, nije. Za hrvatskog atletičara, Filipa Mihaljevića, odgoda nije baš došla u željeno vrijeme. Naime, Filip je dvoranski dio sezone okončao u briljantnoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri puta rušio je državni dvoranski rekord koji sada iznosi 21.84 metara. Filip je na tri nastupa na World Athletics Indoor Touru dva puta pobijedio i jednom bio treći, to je u konačnom zbiru ”dvoranske Dijamantne lige” značilo i konačnu pobjedu, piše portal 24 sata.

Naravno, nitko, pa ni Filip, nije mogao birati ni predvidjeti sve ovo što će se dogoditi i kako te koliko će trajati.  Još prije tjedan dana nitko iz MOO-a nije želio ni čuti za odgodu Ljetnih olimpijskih igara, koje su odgođene za iduću godinu. Kako se sve promijenilo? Zapravo, na očekivani način, na MOO i japansku Vladu izvršen je neviđen pritisak sa svih strana, ključan je bio onaj koji je došao iz SAD-a,  i sami su shvatili da nisu svi na razini Japana te da u nekim zemljama traje borba s koronom na život i smrt, da se tako, pomalo pretjerano, izrazimo.

Filip je danas zatvoren u četiri zida svog stana u Splitu, iz kojeg rijetko i izlazi…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Živim sam i to mi je veliki problem, da nije interneta i mobitela poludio bih jer su mi obitelj i djevojka u Livnu. Stalno pričam s njima da sačuvam i ovo malo zdravog razuma što imam… Dosadi gledanje serija i filmova, kratko izađem udahnuti zrak i razgibati se, a hranu uglavnom naručujem…”, rekao je Filip, koji nema baš adekvatne uvjete za trening.

”Trenirao sam normalno do prošloga tjedna, kad se stanje pogoršalo i kad su uvedene ove nove mjere i restrikcije. Pokušavam nešto improvizirati, ali da budem iskren nemam baš ni previše volje ni motivacije za trening. Odgođen je prvi dio Dijamantne lige, odgođen je Rim, ne znam odgađa li se i cijela atletska sezona ili samo OI…”

Kako smo već spomenuli sve donedavno Japanci su slali jasne poruke da odgode Igara neće ni biti, no, pandemija se rasplamsala i sve je odgođeno. Tek ovih dana pandemija koronavirusa zahvaća ozbiljnije SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne treba na ovu situaciju gledati sebično, ovo je zlo pogodilo cijeli svijet i sva je sreća da je situacija u Hrvatskoj koliko – toliko pod kontrolom. Bit će igara još, sada sam više zabrinut za moju obitelj u Livnu. Zamislite, u Livnu je županijska bolnica, dakle za pacijente iz cijele županije, a imaju jedan – jedini respirator!? Mi nismo uopće spremni za ovo što bi nam se moglo dogoditi…”, zaključio je Filip Mihaljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.