Hrvatski atletičar o odgodi Olimpijskih igara: ”Ne treba biti sebičan, ovo je zlo pogodilo cijeli svijet, pa u mom Livnu imaju jedan jedini respirator”

Foto: fah

Nakon Europskog nogometnog prvenstva zbog pandemije koronavirusa odgođene su i Ljetne olimpijske igre. U oba slučaja nekome je odgoda išla na ruku, s obzirom na formu, a nekome, naravno, nije. Za hrvatskog atletičara, Filipa Mihaljevića, odgoda nije baš došla u željeno vrijeme. Naime, Filip je dvoranski dio sezone okončao u briljantnoj formi.

Tri puta rušio je državni dvoranski rekord koji sada iznosi 21.84 metara. Filip je na tri nastupa na World Athletics Indoor Touru dva puta pobijedio i jednom bio treći, to je u konačnom zbiru ”dvoranske Dijamantne lige” značilo i konačnu pobjedu, piše portal 24 sata.

Naravno, nitko, pa ni Filip, nije mogao birati ni predvidjeti sve ovo što će se dogoditi i kako te koliko će trajati.  Još prije tjedan dana nitko iz MOO-a nije želio ni čuti za odgodu Ljetnih olimpijskih igara, koje su odgođene za iduću godinu. Kako se sve promijenilo? Zapravo, na očekivani način, na MOO i japansku Vladu izvršen je neviđen pritisak sa svih strana, ključan je bio onaj koji je došao iz SAD-a,  i sami su shvatili da nisu svi na razini Japana te da u nekim zemljama traje borba s koronom na život i smrt, da se tako, pomalo pretjerano, izrazimo.

Filip je danas zatvoren u četiri zida svog stana u Splitu, iz kojeg rijetko i izlazi…

”Živim sam i to mi je veliki problem, da nije interneta i mobitela poludio bih jer su mi obitelj i djevojka u Livnu. Stalno pričam s njima da sačuvam i ovo malo zdravog razuma što imam… Dosadi gledanje serija i filmova, kratko izađem udahnuti zrak i razgibati se, a hranu uglavnom naručujem…”, rekao je Filip, koji nema baš adekvatne uvjete za trening.

”Trenirao sam normalno do prošloga tjedna, kad se stanje pogoršalo i kad su uvedene ove nove mjere i restrikcije. Pokušavam nešto improvizirati, ali da budem iskren nemam baš ni previše volje ni motivacije za trening. Odgođen je prvi dio Dijamantne lige, odgođen je Rim, ne znam odgađa li se i cijela atletska sezona ili samo OI…”

Kako smo već spomenuli sve donedavno Japanci su slali jasne poruke da odgode Igara neće ni biti, no, pandemija se rasplamsala i sve je odgođeno. Tek ovih dana pandemija koronavirusa zahvaća ozbiljnije SAD.

”Ne treba na ovu situaciju gledati sebično, ovo je zlo pogodilo cijeli svijet i sva je sreća da je situacija u Hrvatskoj koliko – toliko pod kontrolom. Bit će igara još, sada sam više zabrinut za moju obitelj u Livnu. Zamislite, u Livnu je županijska bolnica, dakle za pacijente iz cijele županije, a imaju jedan – jedini respirator!? Mi nismo uopće spremni za ovo što bi nam se moglo dogoditi…”, zaključio je Filip Mihaljević.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr