Hrvatski dres među najskupljim na SP-u, srpski među jeftinijima, najskuplji dres od svih reprezentacija ima – Italija!

Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu zaigrat će u novoj garnituri dresova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je i službeno predstavljen izgled novog hrvatskog dresa pojavile su se i brojne polemike. Dojam je kako se nacija, kao i oko svega, podijelila, jedni su za, uključujući i hrvatske reprezentativce, ali ima i onih kojima novi hrvatski dres nije baš najbolje ”sjeo”, među njima su i legendarni treneri Miroslav Ćiro Blažević te Otto Barić. Međutim, većina navijača ipak je oduševljena pričuvnom crnom garniturom s plavim kvadratićima, drugima je to gubljenje hrvatskog identiteta.

Foto: HNS
Foto: HNS

Kako piše portal goal.com/hr službeni dres hrvatske reprezentacije među najskupljima je na Svjetskom prvenstvu, naime za hrvatski dres treba izdvojiti 649 kn, no, za onaj koji onaj koji je rađen istom tehnologijom kao što će imati igrači na SP-u 1049 kn. Nova garnitura hrvatskih dresova u prodaji će biti od 29. ožujka.

Interes je veliki, pogotovo za crni dres, mnogi jedva čekaju mogućnost da dođu do novog dresa hrvatske reprezentacije, očekuje se da će se dobar dio hrvatskih navijača u novim dresovima pojaviti na SP-u u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Goal je usporedio cijene dresova u nekim državama sudionicima Svjetskog prvenstva u Rusiji. Hrvatski dres je među najskupljima, ali i među najljepšima. No, najskuplji dres imaju Talijani, iako njihova reprezentacija i ne sudjeluje na Svjetskom prvenstvu, u dodatnim kvalifikacijama izbacili su ih Šveđani bez Zlatana Ibrahimovića. Plavi Pumin dres talijanske reprezentacije prodaje se čak za 150 eura. Podsjetimo, Talijani prodaju i repliku tog dresa, a ona je u prodaji za 90 eura.

Od reprezentacija koje su izborile nastup na SP-u najskuplji dres imat će svjetski prvaci – Nijemci, dres njemačke reprezentacije vrijedi 129,95 eura, dok replika elfa u ponudi je za “skromnih” 89,95 eura.

Među najjeftinijima su brazilski, kolumbijski i argentinski dresovi. Naime, najjeftiniji su originalni brazilski dresovi, žuti dres selecaa treba izdvojiti tek 230 brazilskih reala ili – 57,5 eura. Od europskih reprezentacija koje su izborile plasman na SP najjeftiniji dres ima reprezentacija Srbije, čiji dres vrijedi 68 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene dresova nekih reprezentacija koje su izborile nastup na SP-u:

Njemačka 129,95 eura
J. Koreja 98 eura
Hrvatska 87,39 eura
Francuska 84,99 eura
Australija 75 eura
Meksiko 75 eura
Engleska 74 eura
Srbija 68 eura
Argentina 66,75 eura
Kolumbija 61 euro
Brazil 57,5 eura

Cijene dresova reprezentacija koje nisu izborile plasman na SP:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija 150 eura
Indija 58 eura
Južna Afrika 56 eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.