Hrvatski futsal reprezentativac Dario Marinović potpisao za ElPozo Murciju!

Hrvatski futsal reprezentativac i najbolji igrač naše izabrane vrste Dario Marinović postao je novi igrač ElPozo Murcie, drugog najboljeg kluba u Španjolskoj, inače najjačoj futsal ligi u svijetu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako još ElPozo nije objavio na svojim stranicama vijest o transferu, mnogi futsal mediji prenijeli su vijest kako je Dario Marinović novi igrač španjolskog viceprvaka. Sam Marinović potvrdio je za Crofutsal.com kako je potpisao trogodišnji ugovor sa slavnim španjolskim klubom i aktualnim viceprvakom.

Transfer Marinovića nije velika stvar za hrvatski futsal i našu futsal reprezentaciju. Naš reprezentativac se nakon tri godine provedene u Al Yarmouku (Kuvajt) vratio u Europu i to u najjaču svjetsku futsal ligu LNFS! Ove sezone Dario Marinović dijeliti će svlačionicu s renomiranim igračima futsala kao što su Miguelín, Raúl Campos, Gabriel Lima, Gréllo, José Ruiz, Ique.

“Istina je, potpisao sam na 3 godine za ElPozo Murciu. Postoji opcija raskida ugovora nakon jedne godine ukoliko ne budemo zadovoljni, odnosno ukoliko se ne nametnem. Riječ je o velikom klubu koji se bori za naslov prvaka u Španjolskoj, a uz to jako dobro radi s mladima. Cilj mi je nametnuti se i izboriti svoje mjesto u momčadi. Bilo je kontakata i s nekoliko drugih renomiranih klubova, no ja sam odabrao ElPozo Murciu jer je trener osobno želio moj dolazak. Ne bojim se konkurencije, vjerujem u sebe i u svoju kvalitetu, te da ću se uspjeti nametnuti. Pripreme počinju početkom kolovoza, te se veselim novim izazovima u Španjolskoj” – izjavio je Dario Marinović ekskluzivno za futsal portal Crofutsal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ElPozo Murcia trenutno je drugi najbolji klub u LNFS (Liga Nacional de Fútbol Sala), iza Inter Movistara, koji je prvak posljednje dvije godine. Inter Movistar ima 10 naslova prvaka španjolske lige, a ElPozo pet naslova, dva više od Barcelone. Trener ElPozo Murcije i našeg Marinovića je Eduardo Sao Thiago Lentz, poznatiji kao “Duda”, proglašen za drugog najboljeg trenera u svijetu 2013. godine.

U ElPozu uglavnom igraju Španjolci, klub se oslanja na svoju omladinsku školu, iz koje crpi talentirane igrače, a i sam “Duda” bio je njihov igrač u 90-tim godinama. Osim Španjolaca tu su i Brazilci, a sad će osim te dvije nacije u ElPozu biti i jedan Hrvat, što je još jedan pokazatelj koliko je ovo veliki transfer za Marinovića i hrvatski futsal. U prenesenom smislu, to je kao kad su Luka Modrić ili Ivan Rakitić potpisali za Real tj. Barcelonu.

Sretno Dario!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.