(FOTO) Hrvatski košarkaši pobijedili ‘žilave’ Nizozemce uz dosta muke 78:72

Hrvatski košarkaši ubilježili su i treću pobjedu na Eurobasketu svladavši u 4. kolu skupine C u zagrebačkoj Areni Nizozemsku s 78:72 (14:18, 25:17, 23:18, 16:19), te su osigurali drugu poziciju u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Velimira Perasovića opet su, slično kao protiv Makedonije, ušli mlako i uspavano u utakmici, pa Nizozemci u prvoj četvrtini vodili s 18:10, a sredinom druge s čak 12 razlike (34-22). Ozbiljnijom igrom hrvatski košarkaši su u samoj završnici prvog dijela s deset uzastopnih poena Bojana Bogdanovića, te košem Roka Leni Ukića u zadnjoj sekundi uspjeli nadoknaditi prednost Nizozemaca i povesti s 39:35 na poluvremenu. Nakon 30 minuta Hrvatska vodi s ipak malo osjetljivijom prednošću (62:53), no sredinom zadnje četvrtine Nizozemci opet dolaze na samo dva poena zaostatka (64:62). Srećom, naši su tricama spriječili neizvjesniju završnicu, a Nizozemce je konačno “slomila” trica Darija Šarića za 77:89 minutu i pol prije kraja.

Kod Hrvatske su najefikasniji bili Kruno Simon s 18, Darijo Šarić s 15, te Bojan Bogdanović i Ante Tomić s 15 poena, dok su Nizozemce predvodili Schaftenaar, koji nas je “terorizirao” s tricama, s 19 i de Jong s 12 poena.

U četvrtak u 18 sati Hrvatska igra posljednju utakmicu u skupini protiv Gruzije, no bez obzira na ishod te utakmice u Francusku odlaze kao drugoplasirana momčad skupine. Grci su i prije zadnjeg kola osigurali prvo mjesto u našoj skupini, a šanse za prolaz imaju još i sve preostale ekipe iz zagrebačke skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.