Hrvatski predstavnik u KHL ligi: Samson Mahbod novi napadač Medveščaka

Foto: fah

Hrvatski predstavnik u ruskoj hokejaškoj KHL ligi Medveščak za novu je sezonu angažirao kanadsko-američkog napadača perzijskih korijena Samsona Mahboda (27).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mahbod je protekle tri sezone proveo u Europi gdje je osvojio naslov prvaka VHL-a s Toros Neftekamskom, dok je sezonu prije bio i prvak Poljske sa Sanokom.

“Samsonova karijera je imala poprilično jedinstven tok. On se doslovno predanim radom popeo od dna do vrha europskog hokeja. Njegov cilj je uvijek bio dokazivati se i pokazati da može igrati na višem nivou i da je voljan žrtvovati štogod je potrebno da bi dobio tu priliku. U igru donosi brzinu i igra s jako puno energije i strasti. Preuzet će bilo koju ulogu koja će pomoći klubu. Momčadi se priključuje kao niskorizični igrač koji će morati pokazati da se može izboriti za i pronaći svoje mjesto. Prošlu sezonu je odigrao u finskoj ligi i završio kao drugi najefikasniji igrač kluba”, rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

U Poljskoj je u dresu Sanoka u naslov prvaka ugradio 81 bod kroz 39 utakmica u ligaškom dijelu sezone, te još 23 boda u doigravanju čime je osvojio nagrade za najboljeg igrača, strijelca i asistenta. Prošle sezone je u dresu Toros Neftekamska postigao 13 bodova kroz 20 utakmica doigravanja nakon čega je preselio u momčad finskog Bluesa u kojoj je ostvario prosjek od 0.39 bodova po utakmici, odnosno, bio je drugi najefikasniji igrač kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.