Hrvatski rukometaši otputovali u Švicarsku: ‘Moramo ići na veliku homogenizaciju, veliku motivaciju i na taktičku disciplinu’

Foto: fah

Hrvatska muška seniorska reprezentacija je u utorak otputovala u švicarski Zug, gdje je u srijedu, 12. lipnja u 18,15 sati očekuje kvalifikacijska utakmica protiv Švicarske, a izbornik Lino Červar je suočen s problemom s obzirom da su jučer zbog ozljeda otpali Domagoj Pavlović, Marino Marić i Igor Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi moramo ići na jednu veliku homogenizaciju, veliku motivaciju i na taktičku disciplinu. Jedino s ta tri oružja, s ta tri preduvjeta možemo im se suprotstaviti. Nismo znali s kojom ćemo reprezentacijom ići u Švicarsku na tu važnu utakmicu tako da smo ostali bez dosta bitnih igrača koji neće ići. To su Cindrić, Karačić, Marić, Pavlović. Imamo problema, ali s igračima koji su ovdje smo analizirali protivnika i koliko se moglo u dva dana pripremiti i pokušati se oduprijeti protivniku”, kazao je hrvatski izbornik.

Reprezentativac Luka Stepančić smatra da je Švicarska ozbiljan protivnik, ali da je Hrvatska bolja momčad.

“Gledamo, analiziramo dosta onu utakmicu koju smo s njima odigrali u Osijeku. Na kraju smo pobijedili, ali stvarno uz puno puno muke. Odlično igraju sedam protiv šest i to se mora dobro pripremiti, jer sigurno da s igračem kao što je Andy Schmid to mogu dosta dobro odigrati. Nakon naše utakmice malo su čak i izmijenili sastav, više prilike dobili su neki drugi igrači. Trebat ćemo se dobro dobro skoncentrirati na njih, ali smatram da smo bolja ekipa, iskusnija i kvalitetnija. Ponovit ću, znamo što nam pobjeda nosi i tako ćemo ući u utakmicu”, rekao je Stepančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakov Vranković se nada pobjedi protiv Švicarske.

“Atmosfera je uvijek odlična i trenira se uvijek u punom gasu. Kao što se već zna, osigurali smo nastup na Europskom prvenstvu, ali to prvo mjesto još nije zagarantirano, a ono nam donosi i neke povlastice. Idemo jako u tu utakmicu, nadamo se da ćemo pobijediti i sebi olakšati neke utakmice na Europskom prvenstvu”, kazao je Vranković.

I Željko Musa očekuje jak otpor Švicaraca u čijim redovima posebno ističe Andyja Schmida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Njihova prednost je sigurno Andy Schmid, on je jedan od najboljih srednjih vanjskih u Njemačkoj, a možda i u svijetu. On je možda najjači individualac i oko njega se sve vrti. Nedostaci su možda manjak tih jakih utakmica, ali oni će sigurno ići na pobjedu. Žele se plasirati i biti što bolji u kvalifikacijama. Mi ćemo ih shvatiti ozbiljno, pripremit ćemo se za njih, pogledati koje su njihove mane, što smo mi napravili loše, a što može bolje”, istaknuo je.

Uoči puta reprezentaciji se priključio i Ante Gadža. Nakon Švicarske, posljednji susret kvalifikacija reprezentacija igra protiv Belgije u Poreču, u nedjelju, 16.lipnja u 18,00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.