Hrvatski sportaši najbolji veleposlanici svoje domovine: Dva polufinala na veliki petak hrvatskog sporta…

Foto: fah, montaža narod.hr

Kako smo već pisali bila je ovo velika srijeda hrvatskog sporta, a u petak nas tek očekuje istinski spektakl. Naime, hrvatska rukometna reprezentacija, kao i hrvatska vaterpolska reprezentacija, plasirale su se u polufinale Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Line Červara u ludoj utakmici u Beču protiv Španjolske odigrali su 22:22, dok su igrači Ivice Tucka u Budimpešti rutinski pobijedili Grčku za novo polufinale hrvatskog vaterpola. Hrvatski sportaši još jednom su potvrdili da su najbolji veleposlanici svoje domovine u ovom trenutku. Kad sve zbrojimo što se događa posljednjih mjeseci možda i jedini.

Obje polufinale utakmice igrat će se isti dan, u petak. Naime, hrvatska rukometna reprezentacija u petak će od 18 sati igrati protiv favoriziranih Norvežana. Norveška je favorit ponajprije zbog činjenice da su pod znakom pitanja nastupi Igora Karačića i Luke Cindrića u polufinalu. No, i Hrvatska ima svoju prednost, fenomenalne navijače koji će, uvjereni, smo i u Stockholmu dominirati na tribinama kao što su dominirali u Beču.

Drugo veliko polufinale hrvatskog sporta, ono vaterpolsko, između Španjolske i Hrvatske igrat će se također u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Mađarska je televizija od LEN-a zatražila promjenu termina svojeg polufinala s Crnogorcima u petak, s planiranih 17:30 na 19:00 sati. Prema rasporedu, Hrvatska – Španjolska imaju termin u 19:00 sati, a kako doznajemo HTV ne želi odustati od tog termina jer je on i nama u Hrvatskoj, a ne samo Mađarima ‘elitan’.

Tu je malo nedosljedna i LEN jer se jako dobro zna da u polufinalu i finalu svakog velikog natjecanja više nema promjene satnice i rasporeda igranja. Doduše, LEN je i sada, kako neslužbeno doznajemo stava da promjene može biti, ali samo ako se dvije TV kuće, iz Hrvatske i Mađarske usuglase”, prenose Sportske novosti.

No, vratimo se rukometu, druga polufinalna utakmica Europskog prvenstva između Španjolske i Slovenije ”igra se s početkom u 20:30. Tu je EHF izašao u susret Norvežanima koji su, kao jedan od domaćina prvenstva, tražili da se njihova utakmica igra u terminu od 18 sati iako je prvotno bilo najavljeno da će ovaj par biti drugi na programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se izabranici Line Červara plasiraju u finale, za zlato će igrati u nedjelju s početkom u 16:30, a ako pak bude borba za brončanu medalju utakmica će se igrati u subotu s početkom u 18:30”, pišu Sportske novosti.

Drugim riječima, promjena satnica za polufinalne utakmice su moguće, no, finalni dan takav je kakav je. Naime, ako se hrvatska vaterpolska reprezentacija plasira u finale, a što u Hrvatskoj svi očekuju, u što vjeruju, igrat će u 19:00 sati u nedjelju protiv pobjednika susreta Crna Gora – Mađarska.  Utakmica za treće mjesto na rasporedu je u 17:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.