Hrvatski trener o NBA u Disneyjevu resortu: ‘Nosimo čipirane akreditacije, satove i prstenove, a neki igrači toliko se boje da nose skafandere’

Foto: fah

Disneyjev resort u okolici Orlanda ima neuobičajene goste – 300-tinjak košarkaša, među kojima su i Dario Šarić (Phoenix), Ivica Zubac (LA Clippers), Mario Hezonja (Portland) i Luka Šamanić (San Antonio) – ali i jedan hrvatski trener. Radi se o bivšem hrvatskom izborniku Nevenu Spahiji (57).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada stroga izolacija, testiraju se svaki dan.

“Da bi mogao otići u dvoranu na trening, na ručak ili timski sastanak, ti moraš na posebnu aplikaciju unijeti svoju dnevnu temperaturu, ali i simptome ako ih imaš. Tek ako su ti sve rubrike zelene možeš izaći iz sobe i to sa svojom čipiranom akreditacijom, posebnom narukvicom s kojom pak ovjeravaš sve kontrolne točke te s maskom kojih ima posvuda”, kaže za Večernji list.

“Pametni prsten nije obvezan, no on je sjajna podrška kvaliteti življenja i ja ga ne skidam. Taj prsten prati sve vaše dnevne aktivnosti pa ljudi iz našeg “performance” odjela mogu znati u kakvom ste stanju, jeste li optimalno spavali i slično. Prsten ne samo da prati otkucaje mog srca dok ujutro prakticiram brzo hodanje nego i kako se srce ponašalo tijekom spavanja. To je zaista nešto impresivno i ja ću to maksimalno koristiti”, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi se pridržavaju pravila o fizičkoj distanci, a kada nekoga i sretnu nema dugog zadržavanja. Postoje igrači koji misle da se trebaju i bolje zaštititi od propisanog pa osim maske, nose i kape, naočale, duge rukave i dugu trenirku. Vidio sam na slici da je Joel Embiid došao u skafanderu, no ja ga ovdje dosad uopće nisam vidio, a njegova suigrača Horforda sam sreo čak tri puta”, opisuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.