Hrvatskim jedriličarima Kostovu i Cupaću potvrđeno mjesto na OI 2016.

Kao što se i očekivalo hrvatskim jedriličarima Pavlu Kostovu i Petru Cupaću i službeno je potvrđen nastup na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska jedriličarska olimpijska misija u Riju iduće godine sada broji sedam sportaša. Za Kostova će to biti treći nastup na OI, a za Cupaća čak četvrti.

Potvrda plasmana na OI Kostovu i Cupaću je stigla nakon što su u Melbourneu završile kvalifikacije za Oceaniju, na kojima se jedrilo za jednu kontinentalnu kvotu. S obzirom da su nastupili samo Australci i Novozelanđani koji već imaju osigurane norme za Rio de Janeiro oslobodilo se jedno mjesto za prvu slijedeću naciju na SP 2015., a to je bila upravo Hrvatska, odnosno Pavle Kostov i Petar Cupać.

“Presretni smo, znali smo da će nam mjesto biti potvrđeno, ali nekako uvijek strahuješ da se možda nešto izjalovi, no danas poslijepodne smo dobili potvrdu i možemo se početi spremati za olimpijsku regatu. Lakše se diše definitivno, pritisak ispunjenja norme je velik, samo 20 nacija ima pravo nastupa u 49er-u, odnosno 19, jer je jedno mjesto rezervirano za domaćina, tako da smo ponosni da smo među samo 20 posada koje će u našoj disciplini jedriti u Rio de Janeiru,” kazao je Pavle Kostov koji će u Riju treći put nastupiti na OI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cupaću će to biti čak četvrte OI.

“Ponosan sam što ću još jednom nastupiti na OI. Nadam se da će to biti moj najuspješniji nastup i da će to biti nagrada za sve godine teškog rada. Mislim da smo u Argentini pokazali da možemo puno, konkurencija je strašna, nadam se da će iduće godine doći naš trenutak. Sad se treba koncentrirati na pripreme, dobro je da smo pitanje norme sad riješili,” dodao je Cupać.

Kvalifikacije za Rio 2016. za nas završavaju početkom travnja na Trofeju princeze Sofije u Palma de Mallorci. Hrvatska olimpijska jedriličarska reprezentacija sad broji sedam sportaša, može nas biti maksimalno deset.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Riju će sigurno jedriti Šime Fantela, Igor Marenić, Tina Mihelić, Tonči Stipanović. U Finnu imamo osigurano mjesto, na proljeće će se odlučiti hoće li Hrvatsku predstavljati Ivan Kljaković Gašpić, Milan Vujasinović, Nenad Bugarin ili Josip Olujić. U Palmi će za olimpijske norme jedriti daskaši Luka Mratović i Mihovil Fantela (samo jedan se može kvalificirati), te Enia Ninčević i Marina Dujmović u ženskom skiffu 49er FX.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.