Hrvatsku čeka težak ispit: I Zdravko Mamić otputovao s Vatrenima u Tursku!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u ponedjeljak u Eskisehir gdje će igrati protiv Turske u kvalifikacijama za SP 2018.. S Vatrenima je na put otišao i dobro raspoloženi savjetnik Dinama, Zdravko Mamić, koji se očito uspješno oporavlja nakon pokušaja ubojstva kod Tomislavgrada prije desetak dana. Rana na nozi zacjeljuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica protiv Turske, protiv reprezentacije od koje Vatreni nikad nisu izgubili, barem ne u regularnom dijelu, izuzetno je važna s obzirom na težak raspored do kraja te gostovanje Hrvatske u Ukrajini. Nakon što je Finska svladala Island i tako priredila veliko te za Hrvatsku pozitivno iznenađenje Vatrenima je najveći konkurent za prvo mjesto i direktan plasman na SP zapravo Ukrajina. Mnogi će reći da se u Turskoj jednostavno ne smije izgubiti, a bod ne mora u konačnici biti dovoljan.

Foto: fah

S obzirom na tešku utakmicu protiv Kosova, na izuzetno teškom travnjaku u Maksimiru, Hrvatsku čeka zahtjevnih 90 minuta u Turskoj. Naime, Hrvatska je Kosovo slomila tek u zadnjem dijelu utakmice na Maksimiru i to samo dva dana prije dvoboja protiv Turske i dan prije nego što će momčad Ante Čačića otputovati na utakmicu s Turcima. Praktički bez dana odmora Hrvatska ide na noge protivniku koji je u posljednjoj utakmici poražen i koji ima tek jednu mogućnost, jedan izbor, ako želi ”ostati u sedlu”, pobijediti. Bit će to neizvjesna sportska borba.

Uoči leta izbornik Ante Čačić ponovno je konstatirao kako Hrvatska nije u ravnopravnom položaju s ostalim glavnim konkurentima u grupi s obzirom na jučerašnju utakmicu, ali je najavio isto tako da su Vatreni spremni i odlučni ostvariti pozitivni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.