Iako Hrvatska graniči s Italijom strpali je na istok Europe: ”Istočni Dream Team” Serie A…

Foto: www.acmilan.com

U vrijeme dok se očekuje nastavak nogometne sezone diljem Starog kontinenta, u Njemačkoj je sezona nastavljena prošlog vikenda, pa tako i u Italiji, Talijani se zabavljaju kreiranjem lista igrača iz ”Istočne Europe” koji su nosili dres klubova Seria A.  Tako je portal Football Italia sastavio idealnu momčad od igrača s istoka Europe, u koju su strpali i Hrvatsku, iako Hrvatska graniči s Italijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Football Italia složio je momčad u formaciji 3-4-2-1, a u takvoj je formaciji svoje mjesto pronašao i kapetan hrvatske reprezentacije devedesetih, bivši igrač Milana, legendarni Zvonimir Boban, koji je gotovo jedno desetljeće nosio dres jednog od najvećih talijanskih klubova i pritom osvojio četiri Scudetta te jednom i Ligu prvaka. Bilo je to sad već davne 1994. godine u nezaboravnom finalu protiv Barcelone, kada je talijanski klub slavio s nevjerojatnih 4:0.

S obzirom kako se radi o momčadi koja je malo manjkava kad su bokovi u pitanju Bobana su smjestili na njegovoj ne baš ”prirodnoj” poziciji, na desnoj strani veznog reda.

Tko je još uz Bobana u idealnoj momčadi ”Istoka Europe”? Svoje je mjesto pronašao Siniša Mihajlović, Dejan Stanković, Vladimir Jugović,  Samir Handanović, Kakhaber Kaladze, Cristian Chivu. U veznom redu, uz Bobana, Stankovića i Jugovića još je i Čeh Pavel Nedved, na polušpici su Crnogorac Dejan Savićević i Poljak Zbigniew Boniek, dok je u samom vrhu napada legendarni Ukrajinac Andrij Ševčenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ništa drugo iz ovog se može ipak jasno vidjeti kako se ne radi o nekakvoj reprezentaciji propale komunističke tvorevine, Jugoslavije, Talijani su ”zahvatili” malo šire od toga. Da su još napravili ”reprezentaciju” sastavljenu od svih stranaca koji su igrali na Apeninskom poluotoku, predvođenu Platinijem, Ronaldom, Maradonom, kakva bi to momčad bila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.