Igor Peternel o Sandiju Blagoniću i Indexu: ‘Thompson ne može pjevati, a ovom daju prostora umjesto da ga se baci na javnu marginu’

Foto: snimka zaslona, montaža narod.hr

Nakon do sada rijetko viđenog, pa čak i u Hrvatskoj, pa čak i od naših ljevičarskih ekstremista. primitivizma Sandija Blagonića mnogi su s pravom očekivali da će spomenuti ”intelektualac” završiti na margini hrvatske javne scene te da će se eventualno tu i tamo pojaviti na nekim marginalnim portalima koji imaju domet koliko i H-Alter, Lupiga i slični portali, Index mu je ipak prostorom omogućio rehabilitaciju. Iako, naravno, Blagonić je toliko ”zaglibio” primitivizmom i govorom mržnje na društvenim mrežama da ga ni puno ozbiljniji i relevantniji mediji od Indexa ne bi mogli rehabilitirati, čak i kad bi se zainatili i prihvatili se uzaludnog posla i gubljenja vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Facebook
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona

Naime, Sandi Blagonić, koji je Svjetsko prvenstvo u Rusiji gledao isključivo kako bi navijao PROTIV Hrvatske, što je, njegovo, da se razumijemo, pravo koje mu nitko ne može oduzeti, dobio je prostor na Indexu da piše o reprezentaciji koju, nećemo reći ne podnosi, ali protiv koje navija i za koju misli kako je sastavljena od ”polunteligentnih likova”… Koliko Blagonić može u takvoj situaciji biti objektivan kad se već ne može držati osnovnih civilizacijskih normi ponašanja koje u jednoj mjeri vrijede čak i na Facebooku?

Kako Sandi Blagonić i SDP-ovka Marija Lugarić pripremaju tekst za francuski Liberation o hrvatskoj reprezentaciji?

Marcel Holjevac: Skica za portret hrvatskog intelektualca – Sandi Blagonić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skandalozno! HAZU samo opomenula Sandi Blagonića za grubo seksističko vrijeđanje!

Kako je činjenicu da je Blagonić dobio prostor na također ekstremnom portalu Index, čiji pokretač, Matija Babić pravomoćno osuđen za utaju poreza, komentirao dopredsjednik HHO-a Igor Peternel?

Foto: Snimka zaslona/Facebook

”Ma naravno, treba zaboraviti na umobolne prostakluke koje je pisao (sto je još gore, onda ih kukavički obrisao) i treba spasiti druga. Umjesto da ga se baci na javnu marginu treba ga rehabilitirati i dati mu prostora! Thompson ne smije pjevati jer širi mržnju, a ovaj može filozofirati u mainstream mediju jer vjerojatno po njihovim kriterijima svojim postovima širi ljubav”, napisao je Peternel na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Kako Sandi Blagonić i SDP-ovka Marija Lugarić pripremaju tekst za francuski Liberation o hrvatskoj reprezentaciji?

Podsjetimo, Sandi Blagonić se hvalio kako su iz francuskih dnevnih novina Liberation naručili da napiše tekst o hrvatskom društvu i nogometu prije utakmice s Francuskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iz francuskih dnevnih novina mi upravo naručili tekst o hrvatskom društvu i nogometu prije utakmice s Francuskom.

Pitanje za vas: zbog kojih stvari imate problem s hrvatskom reprezentacijom (Ilija Jandrić je izostavljen) ?

osuđenik u bijegu organizira rođendanske partije predsjednici koja stiti njegove interese..

pjevanje thompsonovih pjesama od strane lovrena….

Tekst se nastavlja ispod oglasa

na KOJOJ je utakmici Joe Simunic uzvikao Za dom spremni?

dalje?

(Usput, manje važno, znate li nekog prevoditelja s hrvatskog na francuski – da za honorar prevede tri kartice teksta?”, pisao je Blagonić tražeći pomoć.

No, o njemu najbolje govore njegove riječi objavljene dok je Hrvatska igrala polufinale, a predsjednica bila na NATO summitu(snimku pogledajte više gore).

Skandalozno! HAZU samo opomenula Sandi Blagonića za grubo seksističko vrijeđanje! 

Nakon svega zaradio je opomenu od HAZU.

“Povodom objavljivanja poruka na profilu dr. sc. Sandija Blagonića na društvenoj mreži Facebook kojima je nanesena šteta ugledu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, s njim je kao zaposlenikom HAZU obavljen razgovor. Opomenut je i prijeti mu prestanak ugovora o radu”, objavljeno je na stranicama HAZU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.