Igrači Dinama: Od prve minute napasti i ići na pobjedu

Foto: fah

Uoči derbija s Rijekom u nedjelju u sklopu 33. kola HNL-a, medijima su se na Maksimiru obratili igrači Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je pred mikrofone stao napadač Sandro Kulenović, koji u zadnje vrijeme bilježi preporod u redovima Modrih.

– Pa mislim da nekakva posebna najava nije potrebna, to je utakmica sezone. Rijeka je ove sezone pokazala veliku konstantu. Ako želimo osvojiti naslov, uvijek idemo na pobjedu i kao Dinamo idemo uvijek na pobjedu, započeo je mladi napadač Modrih.

Dinamo je nakon kiksa Rijeke ponovno lovina, nakon što tu ulogu nije skoro cijeli ovosezonski HNL a Rijeci igra samo pobjeda ako želi preuzeti vodstvo na tablici samo tri kola prije kraja prvenstvo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znamo da će Rijeka ići na pobjedu, to im jedino i igra. Jako je nezgodan teren i stadion za igrati, znamo kakva je atmosfera tamo, ali moramo ići na pobjedu, a ne na bod, i trebamo pokazati dobre igre kao u zadnjih nekoliko mjeseci.

– Dinamo godinama igra protiv pritiskom, gdje je uvijek bio lovina. Znamo igrati pod tim pritiskom, imamo starije igrače koji nas uče, ali uopće ne razmišljamo da idemo na bod. Od prve minute napasti i ići na pobjedu, to je jedini plan koji imamo, kaže Kulenović

Dinamo će dočekati odlična atmosfera na Rujevici, stadion je rasprodan, a i sam Kulenović zna kako je igrati u grotlu riječkog stadiona s obzirom da je u Rijeci igrao na posudbi iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znamo kakva je nevjerojatna publika, sigurno da je igrati tamo jako nezgodno, ali imamo kvalitetnu ekipu koja to može izdržati.

– Tu možemo napraviti razliku od 5 bodova i olakšati si situaciju u prvenstvu. Naravno da ima doza pritiska, ali moramo se znati nositi s pritiskom, zaključuje Kulenović.

Kulenović je u zadnjih 9 utakmica 7 puta krenuo u udarnih 11, zajedno s Brunom Petkovićem i vratio povjerenje Jakiroviću s četiri gola. Puno su mu pomogli stariji igrači u svlačionici, tvrdi zagrebački golgeter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kad mi treba neki savjet, odem do Ademija, Petka ili nekog drugog starijeg i to mi jako puno znači. Ove sezone, kad mi je bilo teško, to mi je značilo i sad imamo sve u svojim rukama.

– Bez vjerovanja u sve, ne bi bilo ništa od ovoga. Bilo je jako teško, ali to je put kojeg mi je namijenio Bog i u to vjerujem. Moj krajnji cilj je bio zaigrati u Dinamu i zato sam ostao svih ovih godina tu, da se nametnem i pokažem da vrijedim u Dinamu.

Polivalentni ofenzivac Gabriel Vidović, koji je u zadnjem kolu zabio za pobjedu Dinama protiv Varaždina, je bio sljedeći pred medijima:

– Iskreno, ne zanima me puno koju poziciju igram u Dinamu. Spreman sam igrati gdje god da me trener stavi, nema nikakvog problema.

– Imam dosta slobode, igramo dosta napadački nogomet, često sam u završnici, to mi se jako sviđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći se javnosti obratio kapetan Arijan Ademi:

– Zašto mi je pala forma? Znam zašto je to tako. Ali to je moj razlog, vi vidite i sudite, realno, ne zanima nikoga zašto nisam na razini. Ja znam, ali ne želim govoriti o alibiju. Želim iskoristiti svaku minutu na terenu i pomoći momčadi na terenu. U pitanju nije nikakva ozljeda, bio je zagonetan veteran Modrih.

Bek Stefan Ristovski je zadnji došao pred novinare:

– Dinamo, otkako sam ja došao, nije igrao na bod. Nikad ne čuvamo rezultat, Dinamo je klub koji ima visoke ciljeve, tako će biti u budućnosti. Rijeka ima teži raspored? Pa jest, s obzirom da je ostalo četiri kola, nama bi odgovarao i bod, ali ne pripremamo se tako. Mislim da ćemo pobijediti, rekao je Ademijev sunarodnjak iz Sjeverne Makedonije, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.