‘Igrali su u kopčkama sa zastavom Kosova’: Nakon poraza koji ih je udaljio od osmine finala Srbi upomoć zovu FIFA-u i traže sankcije

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali, nogometaši Srbije poraženi su 2. kolu skupine E Svjetskog nogometnog prvenstva od Švicarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su veći dio utakmice vodili Srbi su još jednom izgubili utakmicu koju nisu smjeli izgubiti ako žele u osminu finala SP-a. Naime, nakon poraza od Švicarske 2:1 i nakon gola koji su primili u posljednjim minutama dvoboja  srbijanski mediji su eksplodirali. Svi ističu način na koji je njihova reprezentacija kukavički i naivno izgubila utakmicu od Švicarske, da bi prošli moraju u posljednjem kolu pobijediti Brazil, a to je zapravo gotovo nemoguće. Porazom bi Brazil ispao.  Brazil nije uvjerljiv na početku turnira, ali smo i protiv Kostarike vidjeli o kakvoj se klasi i imaginaciji radi… Praktički su ušetali kod drugog pogotka u mrežu Kostarikanaca.

Poslije prva dva kola u skupini E Brazil ima četiri boda i plus dva gol razliku, dok Švicarska ima također četiri boda i gol razliku plus jedan. Srbi imaju tri boda, poraz i pobjedu.  Nije nemoguće, s obzirom kako  zadnju utakmicu grupne faze Švicarci igraju protiv Kostarike koja je već ispala, da zapravo Švicarska bude pobjednik grupe zbog bolje gol razlike. No, kako bi bilo da bilo Srbi su svoje šanse sami uprskali.

”Ne znam što bih rekao. Igrali smo kao djeca. Umjesto da čuvamo rezultat, mi idemo prema naprijed kao muhe bez glave. Glupo, glupo, glupo. Užasno sam razočaran”, rekao je Mitrović, koji je zabio za Srbiju, nakon čega je dodao: ”Pred nama je još jedna utakmica. Odustati nećemo. Dat ćemo sve od sebe protiv Brazila. Protiv Kostarike i Švicarske pokazali smo da možemo igrati s njima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snima zaslona
Foto: Snimka zaslona

Srbijanski mediji pišu o bolnom porazu te  tvrde kako ih je sudac grubo oštetio jer nije sudio navodno čisti jedanaesterac nad Mitrovićem. ”Zna li sudac da postoji VAR”, između ostaloga pišu mediji u Srbiji.

No, ono što je zanimljivo, i na što smo se već mi u Europi navili, srpski mediji zovu upomoć FIFA-u i prizivaju sankcije za Švicarsku jer je strijelac pobjedničkog gola Xherdan Shaqiri navodno igrao u kopačkama sa zastavom Kosova.

Iako je veći dio svijeta državnost Kosova priznao, iako Kosovo sudjeluje i u natjecanjima pod znakom FIFA-e te na Olimpijskim igrama, Srbi još uvijek imaju iluzija da će vratiti tu ”fantomsku državu”, kako je nazivaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepo je živjeti u mitovima, u kojima su naši istočni susjedi zarobljeni desetljećima, međutim, povratak u stvarnost bit će suviše bolan za njih, baš kako su posijali će i požnjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.