Inat na inat: Povlači li se Lionel Messi? Argentinac ponovno kontaktirao Barcelonu…

epa08040246 The Men's 2019 Ballon d'Or winner Barcelona forward Lionel Messi poses with his six Ballon d'Or trophies during the ceremony at Theatre du Chatelet in Paris, France, 02 December 2019. EPA/YOAN VALAT

Najbolji igrač svijeta, Lionel Messi, po svaku cijenu želi napustiti Barcelonu, pišu ovih dana svi ugledniji svjetski mediji. Da li baš po svaku cijenu? Naime, Argentinac je shvatio da to neće ići tako lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Messi se danas nije pojavio na testiranju pred početak priprema Barcelone za novu sezonu, posve je jasno što to znači. Naime, Messi smatra da može napustiti klub bez plaćanja odštete, kao slobodan igrač, međutim, klub ima posve oprečno stajalište. Čelništvo Barcelone smatra kako Messi može otići samo ako netko prije toga aktivira otkupnu klauzulu od 700 milijuna eura, a što se, naravno, neće dogoditi. Barceloninu stranu podržala je La Liga te je poručila kako Messiju neće dati ”ispisnicu”, odnosno neće moći samo tako raskinuti ugovor, ako ne bude isplaćena odšteta. Dakle, Messi je dospio u nezavidnu situaciju, s jedne strane želi otići, s druge strane svjestan je da nitko neće i ne može platiti 700 milijuna eura, pa čak ni Manchester City, koji je navodno ponudio 100 milijuna eura.

Iako je Messi danas poručio Barceloni kako nije došao na testiranje jer se više ne osjeća kao njen član nakon priopćenja iz La Lige morat će se povući, ili će na kraju sve završiti na sudu. Klauzula o raskidu ugovora je nedavno istekla i Messi je nije iskoristio kada je trebao, pokušat će učiniti sve kako bi nagovorio Barcelonu na dogovor, a to neće ići tako lako, bilo je inata s jedne i druge strane…

Prije nekoliko trenutaka su španjolski mediji objavili da je Messi, očito nervozan poslije vijesti koja je došla iz La Lige, po drugi puta kontaktirao Barcelonu te je pritom zatražio prijateljski izlaz iz ove situacije. Argentinac želi izbjeći odlazak na sud s klubom s kojim ga ipak vežu dva prekrasna desetljeća života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No sad se Barcelona počela inatiti, svjesni su kako su glavne karte u njihovim rukama, očito nisu zainteresirani za razgovor o temi raskida ugovora te jasno žele novac za Messija ako on doista i definitivno želi otići. Pitanje je samo koliko će to novaca na kraju biti, 700 milijuna eura svakako neće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.